2020-08-05 14:25

DIICOT: Percheziţii la evazionişti sirieni

 |  11:12
DIICOT: Percheziţii la evazionişti sirieni

Procurorii DIICOT Târgu Mureș au efectuat 20 de percheziții domiciliare pe raza județelor Mureș, Bistrița Năsăud, Bihor și Sălaj, acțiunea vizând destructurarea unei grupări infracționale specializate în infracțiuni evaziune fiscală și spălare de bani. La sediul DIICOT Târgu Mureș au fost audiate 15 persoane.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis marți, membrii grupării organizate, din 2012 și până în prezent, prin intermediul a trei societăți comerciale de pe raza județului Mureș controlate de mai mulți cetățeni sirieni, au aprovizionat firme cu marfă achiziționată din spațiul intracomunitar, în valoare de peste 6,8 milioane lei, prin interpunerea altor societăți comerciale din județul Bistrița Năsăud, relatează Agerpres.

Acțiunea DIICOT a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Mureș, Suceava, Cluj-Napoca și Oradea și inspectori din cadrul Direcției Generale Antifraudă.

"Aceste societăți comerciale funcționau, în principal, pentru realizarea scopului ilicit, de fraudare a bugetului de stat, respectiv pentru înregistrarea achizițiilor din spațiul intracomunitar, solicitate de cetățenii sirieni și prin emiterea de facturi către firmele deținute de aceștia, care, fiind înregistrate în evidența contabilă a beneficiarilor reali, permiteau deducerea TVA aferent acestor achiziții (aprox. suma de 1,6 milioane lei stabilită până la această dată)", arată DIICOT.

Sursa citată precizează că, ulterior, firmele interpuse nu plăteau TVA aferent vânzărilor fictive către societățile cetățenilor sirieni, ajungând să acumuleze datorii semnificative către bugetul de stat, motiv pentru care au fost aduse în stare de insolvență de către administratorii de fapt.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații, iar acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-01Parerea ta...

BROVO, MAI BAIETI!
03 Apr 2014

Prin activitatea voastra, incep sa simt ca nu-i TOTUL PERIDUT, in Romania!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz