2020-08-12 16:14

Din nou, despre GECOR și încrengătura de rudenii și prietenii „la nivel înalt” din Giurgiu

 |  17:11
Din nou, despre GECOR și încrengătura de rudenii și prietenii „la nivel înalt” din Giurgiu

Despre firma Gecor s-a vorbit mult, la fel ca și despre legăturile extrem de încâlcite dintre mai-marii politicii locale - mai exact ai PSD Giurgiu - și patronul (sau patronii) acestei firme, abonată la contracte în Giurgiu - și nu numai.

Un blog giurgiuvean a ajuns în posesia unor documente extrem de interesante și „deapănă” o poveste ce pare a fi desprinsă din filmele cu mafioți. Dar… nu este! Este - se pare - o poveste cât se poate de reală, ce arată cum se scurg banii publici în buzunarele „cui trebuie”, dar și despre relațiile de prietenie și rudenie dintre potentații zilei din Giurgiu. Și vorbim aici despre ministrul Economiei, Niculae Bădălău, finul său, Marian Mina (președinte al Consiliului Județean, ce deține „pâinea și cuțitul” când vine vorba de atribuirea lucrărilor din județ) și de familia Cușă – care patronează firma Gecor. Așadar, ce au aflat jurnaliștii din Giurgiu? Înființată – după cum o arăta și numele – în 1994, S.C Gecor Prod Construct 94 SRL se transformă, la 23.03.2016, într-o ENTITATE FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ! Adică, o asociere în participațiune de firme, de grup de interes economic sau de orice entitate care nu este o persoană impozabilă distinctă! Cu alte cuvinte, o „găselniță” care permite mai multor firme să ruleze bani între ele, să-şi deconteze una alteia servicii şi prestări servicii, cheltuieli deductibile, taxe şi impozite la stat împrăştiate! În plus, neavând personalitate juridică, deci fără patron/asociat unic, noua S.C Gecor Prod Construct 94 SRL nu poate fi trasă la răspundere, indiferent despre ce este vorba, de nici o autoritate, instituţie, persoană juridică sau fizică! Practic, oricât ar suna de ciudat, există, dar nu există! Paradoxal, și în documentele oficiale ale instituțiilor abilitate, firma respectivă – deși înființată în 1994 – apre că şi-a început activitatea în 2016. Zero angajaţi, profit zero, totul nul! Totul nul, doar că sereleul cu pricina câștigă, în numai doi ani (2013-2015, cât timp actualul președinte al CJ era director la DRPD București) contracte în valoare de 28 de milioane de euro. Și asta doar în doi ani, pentru că se pare că suma totală intrată în conturile Gecor ar ajunge la circa 100 de milioane de euro, potrivit jurnaliștilor din Giurgiu. Și să nu credeți că cei implicați în această adevărată ”caracatiță” se feresc de ochii lumii… Nu, pe rețelele de socializare apar numeroase poze și filmulețe de la evenimente fericite (nunți, botezuri, cumetrii), vacanțe la mare sau la munte, în cluburi etc, poze și filme ce relevă clar legăturile de familie, amiciţiile recunoscute, înrudirile dintre Mina, Bădălău, George Cușă (foto), Gheorghe Cușă, Paula Cușă, Sabina Bădălău, Gabi Bădălău… Revenind la bani – că, până la urmă, despre asta este vorba – firmele care, într-o participatiune sau alta, aparţin, în fond, aceloraşi personae - amicii şi rubedeniile lui Niculae Bădălău şi Marian Mina - sunt abonate la câştigarea contractelor cu toate DRDP-urile din ţară, în special cu cel din Bucureşti, acolo unde, de la jumătatea lunii iunie, 2016, se află Dinu Augustin, soţul lui Elena Dinu, cel mai apropiat parlamentar PSD de inima lui Bădălău!

 

Încă un GECOR!

 

Povestea „depănată” de jurnaliștii din Giurgiu devine și mai încâlcită, odată cu apariția „în decor” a unei alte firme… tot Gecor! Mai exact, S.C. Gecor Prod Construct 94 SRL, firmă înfiinţată în august, anul 1994, cu sediul în Bucureşti, B-dul Unirii 43, sect 3, ce avea 87 angajaţi în 2017, asociat George Cușă, un profit de 436.500 RON şi 44 de dosare în instanţă, unul dintre ele deschis în anul 2018 cu… Tel Drum S.A. Alexandria, firmă asociată cu interesele lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şeful lui Niculae Badalau! Interesant de observat, cifra de afaceri a acestei societăţi cu sediul în capitală, de doar 22.907 RON şi profitul de 436.500 RON, această firmă fiind, conform înscrisurilor oficiale, fostă SC Gecor Prod SRL 94 cu sediul în Giurgiu, Călugăreni, cea transformată în 2016 într-o entitate fără personalitate juridică, câştigătoarea a unor contracte de 28 milioane de euro cu DRDP Bucureşti în doar doi ani! Și asta nu este tot! Tot în 2016, anul alegerilor locale şi parlamentare, Gheorghe Cușă, tatăl lui George Cușă, care George Cușă este naşul lui Bădălău Jr., care Bădălău junior este fiul lui Niculae Bădălău, care Niculae Bădălău este naşul lui Marian Mina, care Mina este prietenul din copilărie al lui George Cușă… aşadar, Gheorghe înfiinţează o altă firmă numită Kirlic Group SRL, cu sediul în acelaşi Călugăreni, judeţul Giurgiu. În numai doi ani, firma fără nicio experienţă, fără niciun angajat, câştigă 11 contracte cu statul, în special şi cu precădere din zona judeţului şi a municipiului Giurgiu, în valoare totală de 91,5 milioane lei, echivalentul a peste 20 de milioane de euro. Printre aceste se numără contracte cu mai multe primării din judeţul Giurgiu, prin atribuire directă, contracte cu CNAIR, cu primăria municipiului şi cu exact şi direct instituţia condusă de Marian Mina, CJ Giurgiu, in data de 26 septembrie, 2018! Kirlic a câştigat contractul de la CJG ca lider al unei asocieri din care mai fac parte Thadec Engineering SRL Bucureşti, G&M Road Building Engineering SRL Piteşti şi Anastamar ConstSruct SRL. De reţinut este faptul că G&M Road Building Engineering SRL o are că asociată pe Paula Cuşă, soţia lui George Cuşă, iar Anastamar Construct SRL este deţinută tot de tatăl său, Gheorghe Cuşă. Altfel spus, trei din cele patru firme contractate de CJG pentru modernizarea unui drum judeţean au acelaşi proprietar, familia Cuşa. Adică, clanul condus de Niculae Bădălău! Jurnaliștii care derulează această anchetă spun că dezvăluirile vor continua și că vor fi cel puțin la fel de interesante. Așa că le așteptăm și noi cu același interes!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-04Parerea ta...

MIHAI PăTRAșCU
05 Mar 2019

Ar fi deontologic să precizați explicit de unde ați copiat paragrafe întregi din acest articol.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz