2020-07-04 12:37

UPDATE. Directoarea Liceului 'Dimitrie Bolintineanu', prezentată magistraţilor cu propunere de arestare

 |  09:12
UPDATE. Directoarea Liceului 'Dimitrie Bolintineanu', prezentată magistraţilor cu propunere de arestare

UPDATE, ora 14.15: Directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, Costica Vărzaru, reţinută pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă, va fi prezentată în cursul zilei de marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB), în perioada mai - iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu", Costica Vărzaru a pretins şi primit sume de bani de la elevi înscrişi la Bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2013) pentru a-şi folosi influenţa faţă de membrii Comisiei din Centrul de examen de la Liceul Bolintineanu pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului.

Ulterior, inculpata a şi efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori permisivi, precum şi o comisie care putea fi influenţată în sensul realizării unor fraude în desfăşurarea examenului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Costica Vărzaru, directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu", a fost reţinută pentru 24 de ore în dosarul privind suspiciuni de fraudare a Bacalaureatului la această instituţie de învăţământ, au declarat marţi pentru Agerpres surse judiciare.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei lucrau de o lună în această cauză.

Cinci profesori şi 32 de supraveghetori au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei, iar în dosarul penal sunt probe solide, filmări video şi audio.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat luni că, împreună cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, a efectuat percheziţii la un liceu din sectorul 5 din Bucureşti, într-o cauză privind o încercare de fraudare a examenului de Bacalaureat.

Percheziţiile au vizat ridicarea unor înscrisuri şi obiecte relevante, fără perturbarea probei desfăşurate în ziua curentă, accesul în sălile de concurs realizându-se ulterior finalizării lucrărilor de către participanţi.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) a decis schimbarea întregii comisii de Bacalaureat (5 persoane), precum şi a celor 32 de profesori supraveghetori de la centrul de examen din Liceul "Dimitrie Bolintineanu" şi eliberarea din funcţii a directorului şi a directorului adjunct ai instituţiei de învăţământ, ca urmare a percheziţiilor efectuate.

IŞMB a mai decis eliberarea din funcţia de director al Şcolii Gimnaziale nr. 178 a persoanei care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen "Dimitrie Bolintineanu".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-02

In legatura cu acest articol...

BAC CU BANI LA SUTIEN. Directoarea striptease Vărzaru, tartorul fraudei de la liceul Bolintineanu - VIDEO

FRAUDĂ LA BACALAUREAT 2013. Profesorii de la liceul "Dimitrie Bolintineanu" au "suflat" elevilor subiectele la română
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz