2019-10-20 03:50

Directorul general al CFR Marfă, dirijat non-stop de vătafa ORNISS-ului

 |  13:19
Directorul general al CFR Marfă, dirijat non-stop de vătafa ORNISS-ului

Actualul director general interimar al CFR Marfă, impus de PSD Dolj, Marinică Voicu, pare a fi doar o marionetă a unor aranjori care, de ani buni, regizează cam toate ingineriile financiare și patrimoniale în companie.

Noul sforar-șef al CFR Marfă, în “era” Voicu, este Violeta Ionescu, nimeni alta decât fiica fostului lider sindical controversat de la Galați, Dumitru Săndel, cercetat și reținut vreo șapte luni de DNA pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență. De câțiva ani de zile, aceasta îi învârte pe degete pe cei care ajung în fruntea CFR Marfă, deși, din punct de vedere al pregătirii profesionale, este spre zero barat. În schimb, toți din CFR Marfă o privesc cu oarecare teamă din cauza faptului că este responsabilă cu documentele secrete ale companiei, adică este șefa cu ORNISS-ul (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat). La ora actuală, nu mișcă nimic în CFR Marfă, începând de la contracte și achiziții, și până la angajări și plecări în delegație, fără acordul omului de la ORNISS. Mai mult, ca să se știe în companie cine este vătaful la CFR Marfă, ea s-a mutat, din sediul de pe stradă Turda, chiar în biroul directorului general Marinică Voicu. Vrei să intri la Voicu cu o problemă, dai de Violeta Ionescu. Practic, Voicu nu poate să mai respire de omul cu ORNISS-ul, fiind tot timpul sub “fusta” acesteia.

 

3.000 de euro pe lună pentru achiziții și aranjamente controversate 

 

În scriptele de la CFR Marfă, Violeta Ionescu figurează ca fiind „manager serviciu suport”, funcție pentru care, în 2017, a încasat lunar circa 1.200 de euro. Însă, ea a tras sforile din greu și, de câțiva ani, a fost impusă de CFR Marfă în Consiliul de Administrație al firmei Rolling Stock București, unde acționar majoritar este firma lui Gruia Stoica - Grup Feroviar Român, iar CFR Marfă are un pachet minoritar de acțiuni. Ca administrator la Rolling Stock, Violeta Ionescu a încasat, în 2017, circa 1.800 de euro pe lună, dar, potrivit informațiilor noastre, prin 2016 a încasat și dividende de vreo câteva zeci de mii de euro, și, poate de aceea, nu și-a făcut publică declarația de avere aferentă anului 2016. Practic, de la CFR Marfă și Rolling Stock, Violeta Ionescu încasează lunar vreo 3.000 de euro. De numele acesteia se leagă o mulțime de aranjamente și achiziții controversate, în special în imobilul cu destinația locuințe pentru intervenții, deținut de compania CFR pe strada Turda, nr.98, din Capitală. Potrivit informațiilor noastre, cea care s-a ocupat și se ocupă de dotarea acestor apartamente de lux este Violeta Ionescu.

 

Cariera de succes a fetei lu’ tata Săndel

 

Violeta Ionescu a fost angajată la calea ferată ca urmare a intervențiilor făcute de tatăl său, pe postul de tehnician la Compartimentul informații clasificate și probleme speciale de la CFR Marfă, iar, ulterior, a ajuns șef de birou, după care șef serviciu. Prin februarie 2013, ajunge șef serviciu achiziții, iar o lună mai târziu este pusă manager de achiziții, post pe care l-a ocupat până în august 2014. Din august 2014, și până prin 2017, este Șef Serviciu Documentație, Achiziții, Licitații, Valorificare Resurse al companiei CFR Marfă, iar acum figurează ca „manager serviciu suport”. Despre competențele profesionale pentru care a fost propulsată pe acele posturi sunt destui cei care pot evalua, dar deocamdată nimeni nu a avut interesul să o facă. În schimb, deși nu avea pregătirea profesională adecvată și nici experiență, prin 2013 Violeta Ionescu a fost impusă în Consiliul de Administrație al firmei ROFERSPED București, casa de expediții deținută de CFR Marfă, iar, ulterior, a ajuns și în Consiliul de Administrație al firmei Rolling Stock București. Incredibil, dar adevărat! 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-30Parerea ta...

ANONIM
30 Ian 2019

Trecerile de cale ferata le ia Limba Lata , pentru afaceri imobiliare cu desvoltatori imobiliari tigani
CHELBAN CONSTANTIN
01 Feb 2019

Frumos lucru noi muncitorii nu avem voie sa lucram lin mediu privat *la concurenta) dar doamna poate fi in consiliul de administratie al concurentei !!Bravo bosilor!!!
MR.DEAN
07 Feb 2019

Directoare,las-o dracului de treaba.Chiar ai ajuns sa te " frece" o japita ca aia,vai de steaua ei.Pai nu e păcat de Dzeu la cat esti tu de bărbat bine? Doamne fereste!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray