2020-08-12 01:42

Directorul interimar de la Romsilva, trecut la PNL, mare latifundiar prin moștenire

 |  21:26
Directorul interimar de la Romsilva, trecut la PNL, mare latifundiar prin moștenire

La începutul lunii februarie, Consiliul de Administrației al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, condus de fostul deputat PDL Liviu Laza Matiuța, l-a demis pe directorul general impus de PSD, Gheorghe Mihăilescu, și în locul acestuia l-a numit interimar, oarecum surprinzător, pe Ion Codruț Bîlea.

Acesta a ajuns la Romsilva pe vremea Guvernului Năstase, după ce își făcuse ucenicia mulți ani la Direcția Silvică Argeș, iar ulterior a fost, cam sub toate guvernările din ultimii ani, director al Direcției Fond Forestier și Amenajarea Pădurilor din Romsilva. Acum, însă, vrea să obțină un mandat de patru ani ca director general al RNP. Numai că, potrivit informațiiilor noastre, ca să fie sigur că are postul adjudecat, a făcut o mutare politică de efect, trecând în barca PNL. Dar înainte de a ajunge director general, Ionuț Bîlea ar cam trebui să răspundă la două întrebări, și anume cum i s-au retrocedat anumite terenuri în județul Dâmbovița, unde sunt amplasate niște sonde de foraj, și mai ales cum de a girat „performanța" ca Direcția Silvică Argeș, unde el era director tehnic, să cumpere un teren pentru sediul direcției, care însă aparținea tot direcției.

În schimb, ultima declarație de avere demonstrează că Ionuț Bîlea a devenit un mare latifundiar prin moștenire. Astfel, el deține, din 2017, 22 de loturi de teren agricol în localitatea Hulubești-Dâmbovița însumând peste 30 de hectare, plus trei terenuri forestiere în aceeași localitate, adică aproape 35 hectare de pădure, plus încă vreo 5.683 mp de pădure la Valea Iașiului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz