2019-09-19 01:01

DNA cere aviz pentru arestarea deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu

 |  11:34
DNA cere aviz pentru arestarea deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu

DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorul șef a instituţiei, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu. Cei doi sunt urmăriți penal în dosarul despăgubirilor ANRP către Mihai Rotaru.

Potrivit sursei citate, Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), în prezent deputat în Parlamentul României, (trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză), este acuzat pentru infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, Ioan Oltean, deputat în Parlamentul României la data faptelor și în prezent, este suspectat pentru infracțiunile trafic de influență şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii DNA susţin că, „la data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Cătălin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, împreună cu alţi inculpaţi care au făcut parte din aceeaşi comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuţa – Preşedinte, Diacomatu Sergiu Ionuţ, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica și Alexandru Lăcrămioara) prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafață de 61.857 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire cesionarului Rotaru Mihai, inculpat în cauză. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat și avantaj patrimonial pentru Rotaru Mihai”.

Potrivit DNA, suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011.

„Inculpatul Rotaru Mihai, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei A.N.R.P., mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces in instanță”, explică procurorii DNA.

Anchetatorii au mai precizat că, din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai și cu președinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuţa, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului. În schimb cesionarul Rotaru Mihai i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-27Parerea ta...

CONSTIINTA STRICATA
27 Noi 2015

I sa scukulat scula la fufe , se face ca ii da in judecata la misto si mafioti ramin cu bani . Si gloabele se judeca dupa Codul Penal a lui Bica - Predoiu si Udrea . Cica nu au legi facute tot de fufele de sub masa lui Basescu . Bravo Justitie .
STRATEG
27 Noi 2015

Scuipat si inpuscat in piata publica din Bistrita , cu ai tai > BOC , coleg de facultate cu codruta < BLAGA > BASESCU > UDREA > atentat la siguranta statului . Voi ati facut legile mafie - comora Romaneasca .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray