2020-06-06 23:49

DNA: Elan Schwartzenberg, cercetat pentru complicitate la dare de mită

 |  18:32
DNA: Elan Schwartzenberg, cercetat pentru complicitate la dare de mită

DNA a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că procurorii au cerut arestarea în lipsă a omului de afaceri Emilian (Elan) Schwartzenberg, cercetat pentru complicitate la dare de mită. Acesta este acuzat că l-a ajutat pe Avraham Morgenstern să îi dea lui Radu Mazăre suma de 175.000 de euro în scopul facilitării câștigării unei licitații pentru construirea Campusului social ''Henri Coandă''.

„În cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, să îi dea lui Mazăre Radu Ștefan, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, suma totală de 175.000 de euro pentru ca acesta din urmă să facă demersuri atât în cadrul atribuțiilor de serviciu cât și în afara (contrare) lor, astfel încât să faciliteze câştigarea, de către firma respectivă, în condiţii avantajoase, a unei licitaţii având ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coandă în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societăți offshore (societate al cărei beneficiar real era) și, pe de altă parte, a facilitat relația dintre Mazăre Radu Ștefan și Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amândoi”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii susţin că „societatea off shore este o societate înmatriculată în Insulele Virgine Britanice care avea deschise conturi în Liechtenstein”.

„Toate operațiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg Emilian, în calitate de beneficiar real și puse în executare de o altă persoană. În cauză este necesară luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Schwartzenberg Emilian având în vedere că, pe de o parte, din probele cauzei rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa şi, pe de altă parte, că inculpatul s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală”, precizează DNA. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-01Parerea ta...

PARADISUL CRACILOR
30 Mai 2016

PE CIOCANITOAREA LUI CIND O CHIAMA LA VORBITOR . CURVA CHILOTAREASA A FACUT AFACERI CU EL SI IA DUS ACTE , AFACERI , BANI , AFARA . EA ESTE CARAUSUL CU CARATUL SI SPIONAJUL . LA ORCE DRUM FACE INVIRTELI DE AFACERI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine