2019-09-16 11:32

DNA, replică FULGER în scandalul înregistrărilor de la DNA Oradea. MĂSURILE DISPUSE față de procurorii implicați

 |  13:15
DNA, replică FULGER în scandalul înregistrărilor de la DNA Oradea. MĂSURILE DISPUSE față de procurorii implicați

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, vineri, după verificarea activităţii de urmărire penală desfăşurată de procurorii de acolo în cauzele menţionate în înregistrările făcute publice, că au fost vehiculate numele a şapte magistraţi. Doi dintre aceştia erau pensionaţi încă din 2013 şi 2015, alţi doi nu au instrumentat dosare în perioada în care ar fi fost făcute înregistrările, iar unul dintre ei nu a intrsumentat niciodată dosare penale. În plus, unul dintre cei vizaţi era încarcerat.

DNA a transmis, vineri, rezultatul verificărilor activităţii de urmărire penală desfăşurată de procurorii de acolo în cauzele menţionate în înregistrările făcute publice.

”În cuprinsul discuţiei respective au fost vehiculate numele a şapte magistraţi”, a transmis DNA.

Astfel, potrivit DNA, în cazul a doi magistraţi nu au existat dosare în lucru în perioada ianuarie 2018- octombrie 2018, iar unul dintre ei, la momentul purtării presupuselor discuţii înregistrate, se afla în cursul executării unei pedepsei de 4 ani închisoare.

”Alţi doi magistraţi erau pensionaţi din 21.03.2013 şi 24.11.2015, conform hotărârilor Plenului CSM de a înainta către Preşedintele României propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare. Faţă de alţi doi magistraţi (din care unul nu a judecat niciodată cauze penale) s-a dispus ulterior o soluţie de clasare. De asemenea, precizăm că două dintre persoanele participante la discuţie nu îşi mai desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului Teritorial Oradea iar o alta, la momentul discuţiei şi ulterior acesteia, nu a avut în lucru vreo cauză cu magistraţi”, au mai transmis reprezentanţii DNA, potrivit News.ro.

Aceştia au reiterat ideea că, după finalizarea controlului ce va fi realizat de procurori cu funcţii de conducere din cadrul DNA – Structura Centrală, se vor dispune măsuri în funcţie de rezultatele cuprinse în raportul de control ce se va întocmi cu această ocazie.

DNA anunţa, joi, că a dispus realizarea unui control la Serviciul Teritorial Oradea vizând activitatea de urmărire penală desfăşurată de procurorii de acolo în cauzele menţionate înregistrările făcute publice.

De asemenea, a fost sesizată Inspecţia Judiciară pentru a verifica posibile abateri disciplinare ale procurorilor DNA Oradea.

Parchetul ICCJ a anunţat, vinerea trecută, că a deschis un dosar penal după ce în spaţiul public au apărut înregistrări ale unor discuţii de la DNA Oradea, în care se vorbeşte despre "liniştirea" unor judecători.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-11Parerea ta...

MAFIA PROCURORILOR OUT !
11 Ian 2019

La puscarie cu paraditorii! Procurorii nu sunt magistrati!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray