2019-07-16 07:46

DOCUMENT BOMBĂ: Liviu Dragnea, protocol pentru INFORMAȚII despre anchetele Departamentului Antifraudă

 |  01:58
DOCUMENT BOMBĂ: Liviu Dragnea, protocol pentru INFORMAȚII despre anchetele Departamentului Antifraudă

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a semnat in 2014, cand era ministru al Dezvoltarii, un protocol de colaborare cu Departamentul pentru lupta antifrauda (DLAF), in baza caruia avea acces constant la o serie de informatii despre investigatiile in curs. Aceste date confidentiale trebuiau transmise lunar, iar DLAF trebuia sa mai informeze daca era sesizat DNA in vreunul din cazuri.

Protocolul obținut de Ziare.com a fost semnat in februarie 2014, perioada in care Liviu Dragnea conducea Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si ocupa demnitatea de vice-prim ministru. Politicianul a ocupat aceste functii in perioada decembrie 2012 - mai 2015.

In februarie 2014, DLAF era condus chiar de actualul sef Andrei-Atila-Luca Chendi. Acesta a fost numit pentru prima data la conducerea DLAF in perioada iulie 2013 - iulie 2016. El a revenit la conducerea DLAF in octombrie 2018, dupa ce procurorul Marius Vartic si-a dat demisia din functie.Motivul surprinzatoarei demisii a lui Vartic, speculat de mass-media, a fost numirea lui Toni Grebla la sefia SGG - care coordoneaza activitatea DLAF. Asta in contextul in care Vartic a fost procurorul DNA care l-a trimis in judecata pe Grebla, in dosarul de coruptie."DLAF transmite lunar"In esenta, obiectul "Protocolul de cooperare" dintre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) si Departamentul pentru lupta antifrauda (DLAF) stabilea domeniile si procedurile de cooperare interinstitutionala. Asta in contextul in care MDRAP gestiona mai multe proiecte in cadrul unor programe regionale de dezvoltare finantate din fonduri europene.In cadrul protocolului se prevede:"2.2.1. DLAF declanseaza verificari preliminarii si investigatii, dupa caz, conform procedurilor proprii, ca urmare a sesizarilor primite de la MDRAP cu privire la posibile fapte de natura penala, in legatura cu gestionarea, obtinerea sau utilizarea fondurilor europene si informeaza MDRAP privind stadiul acestora si/sau rezultatul verificarilor/investigatiilor efectuate.2.2.2. La data intrarii in vigoare a prezentului protocol, DLAF transmite MDRAP evidenta controalelor aflate in investigare la nivelul institutiei, a controalelor confirmate sau neconfirmate din punctul de vedere al Departamentului, si transmise la DNA sau parchetul competent (continand date care sa permita identificarea proiectelor -in masura in care sunt detinute de DLAF- in special codul SMIS, denumirea proiectului, numarul contractului de finantate, denumirea beneficiarului proiectului, numarul contractului economic, denumirea contractorului).2.2.3. Lunar, (in termen de 5 zile lucratoare de la data de 1 a fiecarei luni) DLAF transmite stadiul actualizat al controalelor aflate in investigare sau finalizate."

Potrivit protocolului, schimbul de informatii si documente intre DLAF si MDRAP se realizeaza cu respectarea normelor legale privind protectia informatiilor clasificate si a datelor cu caracter persoanal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-15

Documente:Parerea ta...

ALUNELU
15 Noi 2018

Pentru unii patetici : Protocoalele semnate între diferite instituții, în afară de SRI , SIE , SPP , STS,..... încheiate pentru buna funcționare , și care nu adaugă la lege , NU SUNT ILEGALE.
TRADATORI DE TARA
15 Noi 2018

ARE PESTE 15 000 DE ABSOLVENTI AI FACULTATI BOMBONICA DIN ALEXANDRIA . TREBUIE SA IL SUSTINA . DOCTORI IN APARARE
ANONIM
16 Noi 2018

DECI EL STIA TOT CE SE ANCHETEAZA IN TARA . HOU II SPUNEA HOTULUI DE TOATE ANCGETELE . OAMENI STATULUI DE JUSTITIE UNDE ERAU ? COLABORAU CU HOTU ?????? SA TASPUNDA PERSONAL CINE A SEMNAT
ANONIM
16 Noi 2018

DE CE SE INFORMA LA DLAF NEISPRAVITUL DREAKNEA..........??? FBI investighează sume uriașe de bani depuse de Gruparea Dragnea în bănci din America de Sud și Centrală! Sursa noastră spune că sumele depuse în bănci despre care vorbim depășesc în cazul Grupării Dragnea 50 de milioane de dolari!!! Departamentul de Stat a transmis avertismente discrete către toți oficialii americani care sosesc la București să evite, în măsura circumstanțelor, discuții tete-a-tete cu liderul PSD, sau discuții informale. Investigațiile FBI au la bază o plată suspectă către o firmă de lobby din SUA efectuată în numele lui Dragnea și PSD de către o entitate care pare a nu avea nicio legătură directă cu partidul de guvernământ și liderul acestuia. Sursa noastră spune că în anchetă apare și numele afaceristului decedat în avion, în Costa Rica, Costel Comana. Fost coleg al lui Dragnea și partener de afaceri imobiliare mai mult decât suspecte. Sursa noastră ne-a atras atenția că fiica lui Comana a vândut cu o grabă suspectă toate imobilele și terenurile achiziționate de tatăl său de la Dragnea. Informațiile apărute pe piața din România conform cărora agenți FBI le-ar fi interogat pe Udrea și Bica în Costa Rica nu ar fi false, spune sursa noastră. Se pare că cele două s-au folosit de aceeași rețea ca și Gruparea Dragnea pentru a transfera sume uriașe de bani în bănci din America de Sud și Centrală.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray