2020-04-05 15:10

Document EXCLUSIV! Autostrada Timișoara-Lugoj se oprește la DNA

 |  11:17
Document EXCLUSIV! Autostrada Timișoara-Lugoj se oprește la DNA

Pe biroul ministrului Transporturilor, Lucian Bode, se află un document exploziv de la Direcția Națională Anticorupție. În urmă cu patru zile, în Ministerul Transporturilor a aterizat o adresă de la DNA Secția de Combatere a Corupției-document adresat Autorității de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Transport” (AM POST).

Din documentul intrat în posesia ziarului Puterea, reiese că procurorii DNA instrumentează un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, tentativă de obținere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, obținere ilegală de fonduri care a produs consecințe deosebit de grave și efectuare de lucrări neautorizate în zona drumului public, fapte penale prevăzute de lege, privind derularea unor contracte pentru construcția autostrăzii Timișoara-Lugoj și a variantei de ocolire a orașului Timișoara la standard de autostradă.

Procurorii DNA au cerut situația detaliată a sumelor de bani plătite de CNADNR, în prezent Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru cele două proiecte, ca urmare a cheltuielilor efectuate și solicitate spre rambursare.

„Nimeni nu știe nimic, sunt verificate plățile făcute de minister la solicitarea CNADNR, în prezent CNAIR”, ne-au declarant surse guvernamentale.

Valoarea totala a proiectului, constructia autostrazii Timișoara - Lugoj și a variantei de ocolire a orașului Timișoara la standard de autostradă, este de 1,3 miliarde de lei, contribuția Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune, fiind de aproape 900 milioane de euro.

Proiectul a inclus construcția a 26,625 km de autostradă și a unei noi variante de ocolire a orașului Timișoara, în lungime de 9,5 km, construcția a 13 poduri și pasaje ale autostrăzii si a 18 pasaje peste autostrada, construcția a 2 noduri rutiere, a unui spațiu de odihnă și a 2 spații de servicii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-23

Mai multe imagini:
Document EXCLUSIV! Autostrada Timișoara-Lugoj se oprește la DNA
zoom
Parerea ta...

CUCUDURU
22 Noi 2019

Neaga spagarul self asistat de Brasai zis perceptorul au reunited din nou sa ne face de rusine.
SABOTAJ
23 Noi 2019

Ce mai conteaza o mica ciupeala . Statul suntem noi . Alo Viorica , da chiloti jos
SABOTAJ
23 Noi 2019

Ce mai conteaza o mica ciupeala . Statul suntem noi . Alo Viorica , da chiloti jos
GIGEL
23 Noi 2019

Viorica da chiloții jos să te pupe în cur ăsta de a comentat mai sus!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine