2019-11-20 20:12

Document! Gabriela Firea comite abuz în funcţie, băgând pumnul în gura directorilor din Primărie

 |  10:35
Document! Gabriela Firea comite abuz în funcţie, băgând pumnul în gura directorilor din Primărie

P24

PUTEREA are dovada abuzului în funcţie exercitat de Gabriela Firea. Primăriţa Capitalei a transmis o „Notă internă” în toate departamentele şi direcţiile din instituţie (facsimil), prin care angajaţilor le este interzis să transmită informaţii consilierilor generali, fără acordul său prealabil, fapt prin care încalcă OG 35/2002 privind Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale. Ordonanţa. Ca şi Sorin Oprescu, Gabriela Firea vrea să controleze informaţiile care ies din Primăria Capitalei, iar aleşii locali nu pot iniţia proiecte, spun consilierii generali.

În document se precizează că directorii pot participa la şedinţele Consiliului General, pentru a le oferi explicaţii aleşilor locali, în cazul în care aceştia le solicită, dar nu au voie să prezinte documente ajunse în direcţiile pe care le conduc, fără acordul primarului general. Abuzul este cu atât mai grav, cu cât, de la începutul mandatului, Gabriela Firea a refuzat cu obstinație să răspundă interpelărilor și solicitărilor incomode, venite din partea consilierilor Opoziției. În plus, nu informează Consiliul General cu privire la chestiuni vitale, care pot afecta bunul mers al Municipalității. Un exemplu relevant este situația sediului Primăriei. Reamintim că Municipalitatea a pierdut în primă instanţă procesul cu proprietarul sediului în care stă cu chirie, judecătorul respingând cererea prin care chiria plătită să se constituie avans de cumpărare. Aşa se face că Primăria Capitalei are de achitat suma de 280.000 de euro pe lună pentru ultimii doi ani. Deşi sentinţa pe scurt a fost dată încă din 27 octombrie, Firea nu i-a anunţat public pe consilierii generali, aşa cum prevede legea. Consilierii care au în spate mai multe mandate îşi amintesc că o astfel de decizie luase şi Sorin Oprescu, ceea ce nu i-a împiedicat pe angajaţi să denunţe abuzurile comise în Primăria Capitalei.

Document! Gabriela Firea comite abuz în funcţie, băgând pumnul în gura directorilor din Primărie
zoom

Ce scrie în Nota transmisă de Firea, joi, 10 noiembrie 2016:

„În atenția: Directorilor generali/ directorilor/ directorilor executivi ai aparatului de specialitate al Primarului General şi ai Instituțiilor publice de interes local ale Municipiului Bucureşti.

În aplicarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001 republicată, respectiv ale (sic!) Regulamentului Intern aprobat prin Dispoziția Primarului General nr. 417/08.04.2015, conform cărora Primarul General conduce aparatul de specialitate precum şi serviciile şi instituțiile publice de interes locale ale Municipiului Bucureşti, dispun următoarele:

Conducătorii din aparatul de specialitate al Primarului General precum și cei ai instituțiilor publice de interes local ale Municipiului Bucureşti, se pot prezenta la convocările Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi pot transmite date, informații şi documente solicitate de către acesta numai după informarea prealabilă a PRIMARULUI GENERAL şi cu acordul acestuia”.

“Firea filtrează informaţiile”

Fostul prefect al Capitalei în perioada 2007-2008, Cătălin Deaconescu, în prezent consilier general PNL, a declarat pentru PUTEREA că “Nota internă” emisă de Gabriela Firea la data de 10 noiembrie 2016 încalcă OG nr.35/2002 privind Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale. “Ordonanţa prevede că un consilier general poate cere orice informaţie necesară pentru exercitarea manadatului său. Gabriela Firea a pus o barieră între executiv şi consilieri pentru filtarea informaţiilor şi îi împiedică să-şi extragă suficiente date pentru a putea iniţia, de exemplu, proiecte de hotărâri. Este o lipsă totală de transparenţă a Primăriei Capitalei, proiectele nu sunt bine fundamentate şi discutate. Firea transformă Consiliul General al Municipiului Bucureşti într-o maşină de vot. Şi Sorin Oprescu a făcut la fel. Nota internă nu poate fi atacată în justiţie pentru că nu este un act administrativ. Eu voi continua să cer informaţii, iar dacă nu primesc voi face plîngeri penal pentru abuz în serviciu Tât pentru primarul general, cât şi a directorilor sau şefilor de direcţii”, spune fostul prefect. Deaconescu spune că ar fi fost normal ca primarul general să deo o notă internă prin care să stabilească paşii care sunt de urmat, respectiv să spună în câte zile trebuie asigurat răspunsul şi să faciliteze dreptul la informare. Altfel, “Codul Penal încadrează aceste fapte la abuz în serviciu”, a completat Cătălin Deaconescu.

Cum se apără Primăria Capitalei

În replică, biroul de presă al Primăriei Capitalei invocă faptul că “prevederile notei nr.7102/2016 sunt în vigoare din anul 2009, prin notele cu acelaşi conţinut nr. 3744/2009 şi 7936/2012 semnate de primarii de la acea dată”. Pe scurt, asemenea notă internă dăduse şi Sorin Oprescu, care susţinea că nu vrea ca PDL să ia tot felul de informaţii pe care să le prezinte în conferinţe de presă, înaintea şedinţei de Consiliu General.

“Nota NU interzice punerea la dispoziţia consilierilor generali a informaţiilor şi documentelor ci are ca obiectiv centralizarea acestor solicitări la nivelul primarului general şi urmărirea onorării acestora cu celeritate. Legea 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, reglementează relaţia între Consiliul General şi Primarul General, nu între funcţionarii publici, membrii aparatului executiv al PMB, şi consilierii generali. Facem precizarea că, în conformitate cu prevederile aceleiaşi legi, aparatul de specialitate este condus de Primarul General şi nu poate primi sarcini de la cosilierii generali în mod direct. În concluzie, fiecare primar, indiferent de apartenenţa politică a avut acelaşi punct de vedere cu privire la acest aspect, pentru a asigura o informare corectă şi unitară a Consiliului General. Mai mult decât atât, reamintim că, de la preluarea mandatului, Primarul General,Gabriela Firea, a solicitat directorilor din cadrul aparatului de specialitate să fie prezenţi în sală la şedinţele CGMB tocmai pentru a pune la dispoziţia consilierilor generali orice informaţie cu privire la proiectele aflate pe ordinea de zi”, se mai spune în replica Primăriei Capitalei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-15Parerea ta...

ANONIM
15 Noi 2016

PRIMARIA GENERALA SAU firea SRL ESTE UNUL SI ACELASI LUCRU.MAFIA BOLSEVICO - PESEDISTA NU SE DEZMINTE.O PLANGERE PENALA PENTRU ABUZ IN SERVICIU I-AR PRINDE BINE MOLDOVENCEI EMANCIPATE IN CAPITALA. CE MAI ASTEPTATI ?
GICA
15 Noi 2016

Asa cum un COR are un dirijor, asa o PRIMARIE ARE UN PRIMAR; dirijorul este RESPONSABIL de ... ce si cum se canta iar PRIMARUL FIREA nu mai doreste sa ,,semneze si sa conduca ca primarul" de moda veche. ACESTE NEMULTUMIRI DERANJEAZA ,,GRUPURILE DE INTERESE" ... grupuri ce se vad ,, cenzurate" de exigenta si autoritatea functiei de primar . DREAPTA .. sa lase ciocul mai mic, caci 80 % din romani ,,hiberneaza" pe averea creata de STANGA . In ultimii 10-15 ani, dreapta politica si-a rezolvat toate problemele, mai putin cele ale romanilor de rand si ale tarii! - Suntem inconjurati de pericole si amenintari la adresa securitatii nationale ca natiune si stat precum si nu numai iar politicienii se bat pt. cateva taxe , taxe ce ocupa tot timpul dezbaterilor pe proiectele de viitor, ...de am ajuns sa incaruntim de atata asteptare pt. o viata mai buna ,sigura ..cu dragoste de tara si neam!
PSD = MAFIE
15 Noi 2016

Noua mafie PSD-istă au dat afara din toți oamenii PNL-ului, oricum nu erau mulți, și-au adus oamenii lor în locul tuturor liberalilor. Nu asta este marea problemă, mai ales că era de așteptat. Nu mai este niciun liberal în primăria capitalei sau în direcțiile din subordine, asta se știe, problema este că păstrează în funcții toți oamenii de pe vremea lui Băse și îi vânează pe ăia puși de Oprescu. Ce să înțelegem din asta oare ? Cam asta este situația. Firea nu suflă în fața oamenilor puși de Băsescu asta este clar. Iar de făcut treabă nu a făcut nimic.
MARIUS M
15 Noi 2016

Așa este Firea nu suflă în fata oamenilor puși de Videanu și Gașca
MARIUS M
15 Noi 2016

Așa este Firea nu suflă în fata oamenilor puși de Videanu și Gașca
RUSINE PSD
15 Noi 2016

Se fac presiuni în toată Primaria Generală organigrama se lucreaza la Voluntari si va apărea in curând. Așa este au mazilit tot ce era de la PNL. Oricum liberali nu exista in Primaria Generală .USB sunt praf nu știu nimic ALDE sunt cei mai incompetenți consilieri si ăștia votează doar la comanda PSD, iar PMP așteaptă oferta sa se vândă după ce scapă de Turcescu... cam așa sta treaba pe acolo. Nu ai cu cine PSD are tot.
MONICA
15 Noi 2016

Aia de la ALDE sunt într-adevăr cei mai incompetenți.
ANDREI P
15 Noi 2016

Muncesc in primărie de mulți ani de foarte mulți nu am mai văzut așa consiliu slab niciodată si eu cred la fel ca echipa de la ALDE este foarte foarte slabă. Nu mă așteptăm la așa ceva din partea lor. Efectiv sunt prostănaci si fac pe grozavii.
VOICU
15 Noi 2016

Poate vreți sa știți ca astăzi Bold arhitectul șef pus de Base si adus înapoi de Firea a sărit sa îl bată pe Lucian Iliescu consilier general. Asta da tupeu sa bati un consilier general e tare.
ADRIAN C
15 Noi 2016

Si eu an auzit asta cu intenția de bătaie din primărie dar a sărit poliția locală si a fost evitat ceva mai grav.
GEORGIANA P
15 Noi 2016

Si eu cred ca aia de la ALDE sunt foarte incompetenți
COSMIN
15 Noi 2016

Sunt toți praf
DOBRIN N
15 Noi 2016

Dar despre alte tâmpenii ce ziceți ? Au votat prostia aia cu integritatea care a fost votat azi, la obiectul directiei infiintate cica aia o sa verifice demnitarii, adica consilierii generali viceprimarii si orice demnitar inclusiv Firea ! Ha ha ha E frumos sa apara ca s-a substituit inclusiv Lg 161.
VICTOR
15 Noi 2016

Niște incompetenți
CONSILIERII ALDE INCOMPETENTI
15 Noi 2016

Toate prostiile aste sunt susținute si votate cu ajutorul ălora de la ALDE
HAZNAUA URBEI
15 Noi 2016

SPAGE GASCA MAFIOTILOR IMOBILIARI . AM O AUTORIZATIE DE 4 LUNI SI NIMENI NU VREA SA SEMNEZE UN ACT , CARE SINT OBLIGATI DE LEGE SI PRIN LEGE . . BLOCHIAZA TOT , SINT DISCUTI INTRE EI . NIMENI NU PRIMESTE IN AUDIENTA . NU AI LA CINE FACE O PLINGERE .
FANE
16 Noi 2016

Firea transformă Consiliul General al Municipiului Bucureşti într-o maşină de vot. Şi Sorin Oprescu a făcut la fel.
ANONIM
16 Noi 2016

BA DAR SA SE MISTE BIROURILE MAFIOTILOR DIN PRIMARIE
GICA
16 Noi 2016

PANA LA FIREA , STANGA NU STIA CE FACE DREAPTA ... era raiul mafiotilor , acum s-a pus piciorul in prag , primarul vrea sa stie totul .. si ce convine si ce nu convine; BRAVO FIREA ! Pana la noi alegeri ale primarilor .. minoritatea se supune majoritatii, asta spune democratia autentica. ,,Gica contra" din primarie va trebui sa lase ciocul mic pana la urmatorul vot pt. primar!
PI SI PIDI
20 Noi 2016

Fiecare institutie fie ea privata sau de stat trebuie sa si pastreze unele asa zis secrete...de aici si revolta mafiotilor din primarie ..nimic nou sub soare !!
ANONIM
20 Noi 2016

,,GICA CONTRA" ... acum nu mai stie cui sa-i dea spaga / ca pana acum / iar Firea a pus piciorul in prag!
ANONIM
25 Noi 2016

Si de stanga si de dreapta toti sunt aceeasi mizerie.Primariile trebuiesc DEPOLITIZATE. ELE TREBUIE SA SERVEASCA CETATEANUL NU INTERESE MIZERE DE PARTID. ORGANIZATIA MAFIOTA PSD CARE DETINE CONDUCEREA PRIMARIEI PRIN SLUGA LUI voiculescu ESTE RODUL PROSTIEI SI INCULTURII CELOR CARE AU VOTAT O SANTAJISTA BOLSEVICA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray