2019-10-23 02:59

Doi ANGAJAŢI MAI, surprinşi când îşi fac nevoile pe Biserica Kretzulescu din Bucureşti. Reacţia BOR

 |  14:49
Doi ANGAJAŢI MAI, surprinşi când îşi fac nevoile pe Biserica Kretzulescu din Bucureşti. Reacţia BOR

Pe Facebook a apărut o imagine cu doi angajaţi ai MAI, participanţi la protestul poliţiştilor, de sâmbătă, care îşi fac nevoile pe Biserica Kretzulescu din Bucureşti. Sindicaliştii spun că Primăria Capitalei nu a onorat cererea de a amplasa toalete, în timp ce biserica cere mustrarea celor doi.

În urma protestului organizat de sindicatele din poliţie, care a avut loc în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, sâmbătă dimineaţă, pe reţelele de socializare a apărut o poză cu doi protestatari care îşi făceau nevoile pe Biserica Kretzulescu, de pe Calea Victoriei, una dintre cele mai impresionante lăcaşuri de cult din Bucureşti.

În acest context, reprezentanţii sindicali ai celor doi angajaţi MAI spun că au făcut nenumărate cereri către Primăria Capitalei pentru a amplasa toalete publice în acea zonă.

"Noi am făcut solicitări către Primăria Capitalei să ne pună şi toalete în zonă, dar au tratat cu indiferenţă subiectul. Majoritatea celor pe care i-am avut la miting au fost din provincie şi necunoscând Bucureştiul sau restaurantele din jur pentru satisfacerea necesităţilor de acest tip, au recurs la acest gest. (...) Este clar un gest regretabil, dar trebuia să fie un pic de orientare, probabil s-au gândit că acolo este locul cel mai puţin vizibil. Nu ştiu ce a fost în mintea lor. Este imposibil să pun cine ar putea fi cele două persoane", a declarat Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), potrivit Mediafax.

Sindicalistul a explicat că acest gest nu trebuie să distragă atenţia de la protestul care a strâns mii de angajaţi din MAI. "Eu regret şi îmi cer scuze public, dar asta nu înseamnă că trebuie să umbrim activitatea noastră de ieri. Este un gest care produce emoţie publică, dar nu trebuie să mutăm centrul atenţiei de la activitatea noastră", a adăugat Coarnă.

În acelaşi timp, Patriarhia Română, care admite că există o problemă a toaletelor publice, susţine că este necesară identificarea celor două persoane şi cel puţin mustrarea lor.

"Gestul celor două persoane este, cu sau fără voia lor, un gest sacrileg şi indică, în mod evident, o absenţă totală a bunului simţ, a oricărei urme de spiritualizare şi este un gest dezonorant şi descalificant din punct de vedere moral. Instituţia pe care cei doi o reprezintă ar fi firesc să le transmită, cel puţin o mustrare pentru că este un gest care în mod evident a atras şi o imagine negativă a instituţiei respective. Dincolo de asta, este vorba şi de contextul în care, într-un oraş precum o Capitală, există această problemă elementară a toaletelor publice. Chiar şi aşa, cei doi nu au o scuză totală pentru că ştiau unde se află şi ce clădire este aceea", a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Circa 3.000 de angajaţii din penitenciare şi din poliţie au protestat, sâmbătă, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, principalele lor solicitări fiind condiţiile de lucru mai bune, salarizare „echitabilă", dar şi demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-25Parerea ta...

AGA
25 Mar 2018

militianul cel urat, pe numele lui conu' mitica coarna, ar trebuie sa plateasca pentru nemernicii cu vezica mica care se scarnaveau la circul "spontan" si foarte organizat al adunaturii de agramati si lobotomiati ai fostei politii ...
ANONIM
26 Mar 2018

doi imbecili cum sunt dealtfel toti militzienii ORICAT AI FI DE ATEU NU TREBUIE SA FII ASA BOU INCAT SA TE PISI PE PERETII UNEI BISERICI AI UNEI CASE ETC..CE SA MAI ZICI? DACA SI'' MARELE PLAVAN'' S-A ASEZAT CU KURU PE SCULPTURILE LUI BRANCUSI LA TG JIU. ATATA II DUCE CAPUL SI ACESTA E NIVELUL LOR DE CULTURA SI RESPECT PENTRU CEI DIN JUR
ANONIMUS
26 Mar 2018

Capitalei ii lipseste demult mai multe locuri cu toalete publice. Educatia lipseste cu desavarsire din scoala ca in familie nici nu se mai face. Nesimtirea si tupeul sunt la ordinea zilei. Aceea de a respecta pe cei din jur si locurile sfinte. Priviti cum arata zidurile caselor, blocurilor si multor institutii publice, transportului public, desenate aiurea in zeci de culori si nimeni nu face nimic. Macar daca era desene moderne facute de artisti plastici. Mai rau ca in o tara din Africa.
Z
26 Mar 2018

CUM LA RESTAURANT ??? BEI,MĂNÂNCI : PE URMĂ ...ATFEL MĂTURA ...
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Ce se întâmplă când biserica ajunge brelocul politicienilor Invalidarea referendumului pentru redefinirea căsătoriei, din 6-7 octombrie - prin faptul că doar 21,61 % dintre românii cu drept de vot au mers la urne, iar, la cele 378 de secții de votare din străinătate au votat doar 126.239 din cei 4.000.000 de conaționali care muncesc în afara României -, demonstrează o alunecare vertiginoasă pe toboganul neîncrederii în cei care slujesc Biserica Ortodoxă Română (BOR)
08 Oct 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray