2020-04-06 16:20

Doi inspectori ai ITM Sibiu, acuzaţi de mită

 |  19:40
Doi inspectori ai ITM Sibiu, acuzaţi de mită

Doi inspectori ai Inspectoratului Teritorialde Muncă (ITM) din Sibiu sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie de luare demită, după ce au cerut bani pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale uneisocietăţi comerciale sibiene.

Procuroriidin cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iuliaefectuează cercetări penale faţă de inculpatul Puskas Bajko Istvan, inspectorîn cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu, pentru uare de mităşi faţă de inculpatul Ioan Tarcea, şef compartiment în cadrul ITM Sibiu, pentrucomplicitate la luare de mită.

PotrivitDNA, în zilele de 13 şi 14 iulie, inculpatul Puskas-Bajko Istvan, în calitatede inspector în cadrul ITM Sibiu, în timpul unui control la sediul uneisocietăţi comerciale din municipiul Sibiu, administrate de denunţător, apretins de la acesta suma de 3.000 de lei din care a primit o tranşă de 1.000lei prin intermediar, pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională pentruîncălcarea dispoziţiilor legale privind legislaţia muncii, respectiv primireala muncă a unor persoane pentru care nu a fost întocmit contract individual demuncă.

Pentru a seproteja de consecinţele legii penale, inculpatul Puskas-Bajko Istvan l-ainterpus în activitatea infracţională şi pe inculpatul Tarcea Ioan, şeful săuierarhic superior. Astfel, inculpatul Tarcea Ioan, la indicaţia şi la loculindicat de Puskas-Bajko Istvan, a verificat remiterea tranşei de 1.000 de lei dinsuma totală pretinsă de subordonatul său cu titlul de mită.

Inculpaţilorli s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6alin. 3 Cod de procedură penală. Miercuri, procurorii anticorupţie au dispusreţinerea celor doi inculpaţi pe o perioadă de 24 de ore, iar joi, TribunalulAlba a dispus, faţă de ambii inculpaţi, măsura preventivă a obligării de a nupărăsi ţara.

Împotrivaacestei măsuri, procurorii anticorupţie au declarat recurs.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine