2020-02-24 14:45

Doi tineri au dat spargeri în instituţii din cinci judeţe ardelene

 |  20:12
Doi tineri au dat spargeri în instituţii din cinci judeţe ardelene

Doifraţi din Harghita, arestaţi în Bistriţa-Năsăud pentru mai multe spargeri lainstituţii, sunt suspectaţi că au dat lovituri similare în alte patru judeţedin Transilvania, ei fiind transferaţi la Bucureşti pentru a fi cercetaţi deInspectoratul General al Poliţiei Române.

Comisarul-şefIoan Bodescu, şeful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, a declarat, ieri,corespondentului Mediafax că poliţiştii bistriţeni au finalizat ancheta înprivinţa celor doi fraţi din Harghita, care au fost arestaţi în 25 august,urmând ca şi poliţiştii din alte judeţe să îi poată interoga în legătură cuspargeri comise în alte patru judeţe din Transilvania - Harghita, Mureş, Sălajşi Covasna. "Cei doi sunt suspectaţi că au dat lovituri în cinci judeţedin Transilvania. Noi am încheiat ancheta noastră, aşa că am propus transferuldosarului la Bucureşti pentru ca şi colegii din celelalte judeţe în care ei audat spargeri să-şi poată face anchetele. Dosarul l-am trimis la IGPR, iar pecei doi i-am transferat în arestul IGPR", a declarat Bodescu.

În25 august, doi fraţi din Harghita, Vasile M. (27 de ani) şi Ion Cristinel M.(34 de ani), au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile de JudecătoriaBeclean, după ce au dat mai multe spargeri în comuna bistriţeană Lechinţa, înlocuinţe şi instituţii, prin care au cauzat pagube de circa 50.000 de lei. Ceidoi sunt suspectaţi că au dat şase spargeri în locuinţe şi anexe gospodăreşti,au avut trei tentative de furt calificat din instituţii publice şi suntacuzaţi, totodată, de violare de domiciliu în cinci situaţii. Unul dintre ei afost prins în flagrant delict de poliţiştii din Lechinţa în 24 august, în timpce încerca să spargă seiful amplasat în sediul Administraţiei FinanţelorPublice Comunale Lechinţa. Poliţia Transporturi Feroviare l-a identificat apoipe fratele acestuia, în trenul personal de pe ruta Lechinţa-Bistriţa. Cei doiau spart, printre altele, sediul CEC Bank sucursala Lechinţa, sediul PrimărieiLechinţa şi al Administraţiei Financiare, atentând la casele de bani în careînsă nu au găsit nimic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine