2019-08-20 15:09

DOSARE PENALE pentru instigare publică, în urma protestelor din Timişoara

 |  17:25
DOSARE PENALE pentru instigare publică, în urma protestelor din Timişoara

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Timiş, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara fac cercetări, în două dosare penale pentru infracţiuni de instigare publică, după ce pe reţelele sociale au apărut mai multe mesaje legate de protestele din Timişoara.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, poliţiştii fac apel către cetăţenii care vor să participe la manifestări publice să îşi exercite dreptul la liberă exprimare fără violenţă şi într-un mod civilizat.

”În luna decembrie a anului 2017, pe reţelele sociale, cetăţenii au fost invitaţi să participe la o serie de manifestaţii publice. Sub protecţia anonimatului, a existat tendinţa ca utilizatorii de bună-credinţă să fie manipulaţi, cu ajutorul unor tactici ascunse în interes propriu (prin comentarii, lansarea unor teme/ştiri false, partajarea unor articole, incitarea la acte de violenţă). În acest context, vă informăm că poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, în două dosare penale întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică”, se arată în comunicatul Poliţiei, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, instigarea publică este o infracţiune prevăzută de articolul 368 din Codul Penal şi este pedepsită de lege.

Libera exprimare este un drept prevăzut de articolul 30 din Constituţia României. Totuşi, alineatul 7 al acestui articol prevede expres că:  ”Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri".

Reacţia IPJ Timiş vine după ce un timişorean a postat pe Facebook o citaţie pentru a fi audiat în calitate de martor, într-un dosar de instigare publică. Respectivul timişorean scria că cel mai probabil, citarea sa are legătură cu postările sale pe Facebook, legate de protestele organizate la Timişoara.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-10Parerea ta...

LEVST.
10 Ian 2018

"manifestarile obscene, contrare..." si asta trebuie sanctionat, animalele inferioare care stau 24h/zi cu kkt in gura, trebuie fortati sa stea sub balega care-i hraneste si nu pe internet...Insa "defaimarea de tara", este foare aluziva, poate fi interpretata foarte discretional, daca zici "Romania este o tara corupta, putred de corupta, cu o justitie mizerabila, conducere suprasaturata de marlani, etc.", este evident ca aduce un deserviciu tarii(mai ales in fata strainilor), insa este defaimare sau este un adevar deja dovedit, care -in mod normal- surclaseaza orice altceva?
HADRIAN
10 Ian 2018

Dragi PSD-isti va multumim! Credeti ca ati ajuns si peste cei care au adus Libertatea in Romania, peste timisoreni. Nu va aducem omagii. Stiti ce au patit inaintasii dumneavoastra, bunii si iubitii ceausesti! De aici li s-a tras. Desigur, dumneavoastra va socotiti mi mari decat istoria. E dreptul dumneavoastra. Daca nu ati citit, o veti pati din nou. Dar nu ca pana acum. nu fara lustratie. Ne-ati intarziat drumul spre libertate aproape 30 de ani. Vorba ceea: Cu iaurt, cu gogosele, te facusi vornic, misele! Pai ascultati-ma si pe mine tovarasi: aceeia pe care i-ati dus cu zaharelul s-au cam dus unde le-a fost scris. Acum urmam noi sa va spunem ceea ce sunteti. Caci nu am fugit in strainatate. Nu ne-am lasat intimidati de marea si suficienta dumneavoastra prostie. Nu ne-am intimidat, desi ne-ati tras, cand ati putut, pe dreapta. Dar noi din nevoie noi ne-am facut scut. Acum dumneavoastra v-ati dat seama ca nu ne veti birui. Nu mai merg armele dumneavostra boante pentru timpurile noastre de azi. Sunteti depasiti si cam... rataciti. Nu va mai gasiti locul in istorie si civilizatie. Desigur, veniti peste noi cu gealatii din subordine, cu huliganii de serviciu, gen Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Serban Nicolae , etc. dar nu veti reusi. Deisgur nu ne bazam pe lumea civilizata externa care ne da pana la urma crezare. Dar cu ei va punem acolo unde va e locul. In subteranele istoriei. Chiar daca va mai ridicati de acolo cu giulgiul bolsevic tras bine peste ochi. Sunteti vechi si plini de pacate, seniori! Adio si nu avem cuvinte!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray