2020-02-21 15:11

Dosarul ginerului lui Traian Băsescu. Procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj este verificat de Inspecţia Judiciară

 |  14:09
Dosarul ginerului lui Traian Băsescu. Procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj este verificat de Inspecţia Judiciară

Procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj, acuzat de procurorii DNA de complicitate la şantaj, în dosarul ginerelui lui Traian Băsescu, este verificat de Inspecţia Judiciară. Reprezentanţii instituţiei au precizat, pentru Mediafax, că inspectorii judiciari s-au sesizat din oficiu cu privire la activitatea procurorului Jurj.

Verificările sunt făcute în urma unui alt control al Inspecţiei Judiciare, cu privire la cauzele nesoluţionate de mai mult de cinci ani, aflate pe rolul parchetelor. În urma acelui control, în luna martie, IJ s-a sesizat din oficiu şi a început să verifice mai mulţi procurori, între aceştia aflându-se şi Remus Tudoran Jurj, conform sursei citate.

Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au precizat că, deocamdată, nu a fost formulată nicio concluzie cu privire la activitatea procurorului DIICOT.

Remus Tudoran Jurj este implicat în acelaşi dosar în care Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, este urmărit penal pentru complicitate la şantaj.

 respectiv în cazul în care Sergiu Lucinschi este acuzat că a constrâns un om de afaceri să DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că a fost pusă în mişcare urmărirea penală şi s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând din 3 aprilie, faţă de Radu Petru Pricop, avocat în Baroul Bucureşti, pentru complicitate la şantaj.

În acelaşi dosar, Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, este acuzat de luare de mită, iar procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj, de complicitate la şantaj.

ICCJ a mai decis, în 1 aprilie, cercetarea sub control judiciar a lui Sergiu Lucinschi şi arestarea preventivă a lui Constantin Comăneanu, după, ce cu o noapte înainte, ambii au fost reţinuţi pentru 24 de ore.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine