2020-08-13 00:50

Dosarul lui Sorin Oprescu. DNA cere arestarea pentru cinci persoane

 |  12:15
Dosarul lui Sorin Oprescu. DNA cere arestarea pentru cinci persoane

DNA a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că cinci persoane reținute în dosarul de corupție al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, vor fi prezentate Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sursa citată a menţionat că este vorba de trei funcționari din Primăria Municipiului București, Ruxandra Petroi Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, adjunctul său, Florin Șupeală, și Octavian Mircea Constantinescu, director economic în cadrul aparatului Primarului Municipiului București. Aceştia sunt acuzați de luare de mită.

Procurorii DNA mai cer arestarea fostului șofer al lui Sorin Oprescu, Cristian Stanca, acuzat de complicitate la luare și dare de mită, și a omului de afaceri Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de complicitate a spălării banilor.

„În perioada mai-august 2015, Cristian Stanca împreună cu o altă persoană ce deținea o funcție de conducere în aparatul Primarului Municipiului București, a pretins de la patru denunțători, oameni de afaceri, suma de 852.626 lei, din care au primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro. În aceste circumstanțe, persoana respectivă a fost de acord să vireze din patrimoniul instituției în cel al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești suma necesară, pentru ca această din urmă instituție să achite contravaloarea lucrărilor executate de societatea denunțătoare în temeiul unui contract de prestări servicii”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii mai susţin că „în perioada iulie-august 2015, Cristian Stanca, știind că Șupeală Florin și Ruxandra Petroi Avasiloae, în calitate de directori la Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, fuseseră de acord să primească drept mită suma de 70.000 euro pentru amândoi, de la aceleași persoane denunțătoare, a insistat în mod repetat pe lângă acestea din urmă să achite celor doi măcar o parte din banii promiși. Suma de bani urma să fie remisă pentru ca cei doi să fie de acord cu încheierea și derularea contractului de prestări servicii”.

„Cristian Stanca împreună cu aceeași persoană a pretins de la oamenii de afaceri suma de 7.000 euro, pentru a-i remite directorului economic Octavian Mircea Constantinescu, lucru care s-a și întâmplat la data de 12 august 2015. Această sumă de bani a fost pretinsă de Octavian Mircea Constantinescu, pentru că a fost de acord să dispună virarea cu prioritate a unor sume de bani necesare achitării lucrărilor executate de firma oamenilor de afaceri”, arată DNA.

Anchetatorii mai susţin că „în perioada iulie-august 2015, Cristian Stanca împreună cu aceeași persoană cu funcție de conducere în aparatul Primarului Municipiului București a pretins de la cei patru denunțătorii sume de bani, pe care le-a particularizat la data de 4 august 2015 ca fiind 50.000 euro, susținând că, prin influența pe care o are asupra primarului Sorin Oprescu, îl va determina pe acesta să aprobe virarea către Centrul Cultural al Palatelor Brâncovenești a sumelor necesare achitării către societatea oamenilor de afaceri a lucrărilor executate”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-07

In legatura cu acest articol...

Prima REACŢIE a lui Victor Ponta după ARESTAREA lui Sorin Oprescu

Dosarul lui Sorin Oprescu. Un om de afaceri, REŢINUT

Dosarul lui Sorin Oprescu. Directorul economic al Primăriei, REŢINUT

Primarul Sorin Oprescu, ARESTAT PREVENTIV pentru luare de mită
Parerea ta...

CARACATITA DIPLOMATIEI
07 Sep 2015

Cind se duce si la Turcangiul de Tiriac Banc si afacerea Stejarul din Padurea Baneasa ? Pe la el cind merg in vizita de lucru ? Sau cu terenurile lui FIREA din padure , caci tasul Moldovean a avut mosie acolo ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz