2020-08-08 04:09

Dosarul lui Sorin Oprescu. Procurorii au interceptări, înregistrări audio și video, fotografii

 |  11:49
Dosarul lui Sorin Oprescu. Procurorii au interceptări, înregistrări audio și video, fotografii

Jucătoriii Tribunalului Bucureşti au precizat în motivarea în care au decis arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu că procurorii DNA au ca probe în dosarul de corupție al primarului Capitalei interceptări ale convorbirilor telefonice, înregistrări video și audio, precum şi fotografi şi localizare prin mijloace tehnice.

Magistraţii menţionează în motivare şi mijloacele de probă administrate de procurori în dosarul lui Sorin Oprescu.

"Situația de fapt rezultă din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză, respectiv a declarațiilor martorilor denunțători și cea a suspectului... cu rezultatul măsurilor de supraveghere tehnică autorizate și puse în aplicare în cauză, administrate ca mijloace de probă (convorbiri telefonice, supraveghere audio, video și prin fotografiere, precum și localizarea prin mijloace tehnice), în conformitate cu prevederile art. 138 și urm. din C.pr.pen., cu documentele puse la dispoziție de denunțători cu privire la contractele derulate, cu procesele-verbale întocmite în cauză, în special cele de efectuare a perchezițiilor și cele de înseriere a bancnotelor, dar și cu declarația martorei...", se arată în motivarea instanţei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, la dosar există o înregistrare a dialogului purtat de Sorin Oprescu cu persoana care i-a adus banii.

"Că inculpatul cunoștea proveniența ilicită a sumei de bani primită, rezultă în mod clar din conținutul dialogului purtat cu..., în locuința sa, când imediat după remiterea banilor spunându-i-se... Întrebat cu privire la acest aspect, inculpatul O.S.M. (Oprescu Sorin — n.r.) a declarat în fața judecătorului că nu a auzit particula..., întrucât la acel moment îl conducea spre ieșire pe... Explicația dată de inculpat nu poate fi credibilă având în vedere că informația primită de la denunțător... nu este deloc amplă, iar fraza este extrem de scurtă, pentru a putea fi asimilată în întregime, cu foarte multă ușurință. În plus, din procesul-verbal încheiat cu acea ocazie, rezultă că P.B.C. (Popa Bogdan — n.r.) a rostit această frază în timp ce îi înmâna inculpatului O.S.M... în care se afla suma de bani, iar răspunsul inculpatului '...' a sosit cu promptitudine", se mai arată în motivare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-10

In legatura cu acest articol...

MOTIVARE: Sorin Oprescu a primit 25.000 euro ca mită şi nu ca împrumut

Elena Udrea: Sorin Oprescu este condamnat la chinuri în arest

Primarul Sorin Oprescu, coleg de celulă cu Mohammad Munaf

Kovesi, detalii despre dosarul lui Sorin Oprescu: O parte din bani au fost găsiți asupra suspectului

ÎNREGISTRĂRI despre valoarea mitei. Sorin Oprescu era numit "barosanul"

Liviu Dragnea, despre demisia lui Sorin Oprescu: Trebuie să răspundă în faţa justiţiei

PSD avea pregătit înlocuitorul lui Sorin Oprescu

Situaţie de avarie la Primăria Capitalei după arestarea lui Sorin Oprescu

Decizia regelui Mihai în cazul lui Sorin Oprescu, arestat preventiv

ANI verifică averea lui Sorin Oprescu

Dosarul lui Sorin Oprescu. DNA cere arestarea pentru cinci persoane

Prima REACŢIE a lui Victor Ponta după ARESTAREA lui Sorin Oprescu
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
10 Sep 2015

AVIZ AMATORILOR DE SENZATII...MAI SUNT DESTULE LOCURI SI PENTRU VOI...CHIAR DACA VA CREDETI BURICUL PAMANTULUI...OPRESCU NU ERA NICI PE DEPARTE VARFUL PIRAMIDEI...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz