2020-07-07 15:06

Dosarul medicului Octavian Marcu, suspectat că a ucis o adolescentă de 15 ani, clasat pentru a doua oară

 |  08:47
Dosarul medicului Octavian Marcu, suspectat că a ucis o adolescentă de 15 ani, clasat pentru a doua oară

Dosarul medicului Octavian Marcu, suspectat de uciderea unei adolescente de 15 ani, a fost clasat pentru a doua oară. Procurorii au argumentat decizia prin faptul că ”la data la care medicul a întreţinut relaţii sexuale cu minora, aceasta nu mai avea calitatea de pacient”.

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Vaslui au dispus clasarea dosarului în care medicul Octavian Marcu, chirurg la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, era cercetat de aproape doi ani pentru relaţii sexuale cu o pacientă, care, la vremea respectivă, avea 15 ani.

Medicul a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu minora, inclusiv în cabinetul său medical din spital, dar anchetatorii au dispus clasarea dosarului.

”Procurorul de caz a dispus clasarea dosarului întrucât, la data la care medicul a întreţinut relaţii sexuale cu minora, aceasta nu mai avea calitatea de pacient, astfel încât nu se mai afla sub îngrijirea sau tratamentul medicului”, a precizat prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Bârlad, Willy Brojban, pentru Mediafax.

Procurorii Parchetului Tribunalului Vaslui au clasat, şi în februarie 2014, dosarul penal în care s-au făcut cercetări pentru omor în cazul adolescentei de 15 ani, din localitatea vasluiană Ciocani, care a fost dată dispărută în urmă cu doi ani. Fără a reuşi să dea de urma adolescentei, anchetatorii au decis închiderea cazului, în care medicul Octavian Marcu era principalul suspect. Mai multe persoane au declarat că ar fi văzut-o pe adolescentă la două săptămâni de la data dispariţiei.

”Din coroborarea tuturor probelor administrate în cauză, nu a rezultat niciun indiciu că minora ar fi fost omorâtă, ci, dimpotrivă, sunt indicii că aceasta era în viaţă după data dispariţiei, probe fiind declaraţiile celor trei martori şi mesajul recepţionat de iubitul său. În consecinţă, s-a dispus clasarea cauzei pentru infracţiunea de omor şi declinarea competenţei către Parchetul Judecătoriei Bârlad pentru continuarea cercetărilor, cu suspect Marcu Octavian, pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor”, preciza atunci procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz