2019-12-05 16:36

Dosarul prăbuşirii FNI. Nicolae Popa, condamnat la 10 ani şi patru luni de închisoare

 |  07:48
Dosarul prăbuşirii FNI. Nicolae Popa, condamnat la 10 ani şi patru luni de închisoare

Tribunalul Giurgiu a admis, miercuri, contestaţia procurorilor faţă de reducerea pedepsei lui Nicolae Popa în dosarul prăbuşirii FNI şi a decis ca acesta să execute 10 ani şi patru luni de închisoare. Decizia Tribunalului este definitivă.

Pedeapsa de 15 ani de închisoare dată lui iniţial lui Nicolae Popa a fost redusă de Judecătoria Giurgiu, care a aplicat principiul legii penale mai favorabile şi a stabilit ca acesta să execute, în final, 6 ani şi 8 luni de detenţie. Judecătoria Giurgiu a admis atunci o contestaţie din oficiu referitoare la Nicolae Popa, formulată ca urmare a sesizării Comisiei de evaluare a incidenţei aplicării legii penale mai favorabile.

Această decizie a Judecătoriei Giurgiu a fost atacată de procurori la Tribunalul Giurgiu, care a admis, miercuri contestaţia şi a dispus în cazul lui Nicolae Popa 10 ani şi patru luni de închisoare.

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), în 2000.

La scurt timp de la prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), în mai 2000, Nicolae Popa a plecat din ţară. Doi ani mai târziu, autorităţile române au emis pe numele lui un mandat internaţional de arestare.

Nicolae Popa a fost arestat în data de 2 decembrie 2009, de către autorităţile judiciare indoneziene, şi adus în ţară din Indonezia în 22 aprilie 2011.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray