2020-05-29 11:17

Două firme din Giurgiu, conduse de administratori „fără carte”, coordonatoarele unei evaziuni fiscale de proporții

 |  15:40
Două firme din Giurgiu, conduse de administratori „fără carte”, coordonatoarele unei evaziuni fiscale de proporții

Aproximativ 200 de percheziții au fost realizate de Poliție, simultan, joi dimineață, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală.

Din investigații a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăți comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul pe raza județului Giurgiu, constând în achiziționarea de mărfuri și servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu.

În cauză, se efectuează cercetări față de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții și servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje și prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum și repararea unor spații aparținând unor instituții de interes public.

Poliția Giurgiu anunță că cele două societăți de pe raza județului Giurgiu sunt SC Davis Complet Construct și SC Center Prod Metal SRL, ambele cu administratori care ,,nu știau carte”, fiind coordonați de alte persoane.

Cele două societăți emiteau facturi, prin intermediari, catre aproximativ 150 de alte firme, facturi ce reprezentau diverse livrări de mărfuri și bunuri ( legume, fructe, utilaje industriale) și prestări de servicii în domeniile: organizării de spectacole, construcții, achiziții de vinuri italiene, acestea nefiind reale.

Beneficiarii facturilor au efectuat transferuri de bani prin conturi, din care unii au fost retrași în numerar, iar unii bani au fost schimbați în 4,5 milioane USD în China, simulând, la fel, operațiuni nereale.

În acest dosar este implicată o instituție de interes public. Potrivit reprezentanților Poliției Giurgiu, este vorba despre Romtelecom, care a încheiat contract cu o firmă pentru repararea unor cabine telefonice, această firmă subcontractând, la rândul său, lucrarea celor două firme vizate de perchezițiile de azi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-21Parerea ta...

BANI FARA NUMAR
21 Mar 2019

FACTURILE SI CHITANTELE , EMISE , NU SUNT URMARITE IN TIMP REAL DE FISC - ANAF . CASELE DE MARCAT SA ARATE IN TIMP REAL , LA ANAF , INCASARILE SI VENIRTURILE , SOCIETATILOR . ESTE O ANOMALIE LASATA SPECIAL , PENTRU A FURA MAFIOTII
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine