2020-01-21 02:33

Dragnea a lăsat frâiele Poștei Române în mâinile sindicalistului Brătianu

 |  11:19
Dragnea a lăsat frâiele Poștei Române în mâinile sindicalistului Brătianu

La inceputul lunii februarie, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali, Matei Brătianu, a avertizat conducerea Companiei Naționale Poșta Romană (CNPR), printr-o scrisoare deschisă adresată, în special, directorului general interimar de la acea vreme, Elena Petrașcu, despre faptul că la nivelul salariaților există o stare accentuată de nemulțumire și revoltă, generată de numeroasele probleme acumulate de mai mult timp.

Între timp, Elena Petrașcu a plecat ca secretar general la Ministerul Transporturilor, iar director interimar a fost numit clujeanul Ovidiu Secară, un apropiat al liderului sindical Matei Brătianu. Potrivit informațiilor noastre, prin această mutare, frâiele Poștei Române au fost cedate sindicaliștilor, mai exact lui Matei Brătianu, de către PSD, pentru simplul motiv că Liviu Dragnea nu vrea greve și conflicte de muncă la această companie.

Matei Brătianu a dat asigurări liderului PSD că va fi liniște la Poșta Română, dacă noul director general, promovat şi agreat de sindicalişti, va soluționa toate revendicările poştaşilor. Trebuie precizat că nemulțumirile angajaților CNPR sunt generate de salariile foarte mici, condițiile proaste de muncă și de imposibilitatea efectuării concediului de odihnă. Matei Brătianu susține că, “din cauza salariului foarte mic oferit la angajare (1.060 de lei net), multe posturi scoase la concurs răman neocupate, salariații prezenți trebuind să muncească suplimentar”, fapt pentru care “sunt salariați care iau concediul de odihnă de 30 de zile în 4-6 tranșe”.

Practic, liderul sindical  a avertizat, în februarie 2018, conducerea Poștei Române și a Ministerului Comunicațiilor, că “CNPR stă pe un butoi de pulbere, pentru că “salariaţii nu pot trăi cu 1.050-1.300 de lei net pe lună”.  Totodată, Matei Brătianu a mai semnalat o serie de nemulțumiri și anomalii salariale, cum ar fi cea potrivit căreia “salariaţii cu 5-10 ani vechime au salariul egal cu cel al noilor angajati”. De asemenea, el a avertizat că 13.000 din cei 25.000 de angajați ai CNPR au un salariu egal cu al unui muncitor necalificat, sau chiar mai mic decât acesta. Ca urmare a acestei situații tensionate, sindicaliștii solicită conducerii Poștei Române și Ministerului Comunicațiilor luarea unor măsuri urgente de redresare a companiei, printre care negocierea, semnarea și inregistarea Contractului Colectiv de Muncă într-o perioadă cât mai scurtă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-15Parerea ta...

ANONIM
15 Mar 2018

PENTU CATE INFRACTIUNI ARE LA ACTIVUL SAU, ACEST LINIC SINDICAL TREBUIE CAZAT urgent LA BULAU IMREUNA CU MAFIA CARE IL INCONJOARA. Nu se poate ca un SEMIDOCT, un RETARD, un Golan cu copii lui sa se imbogatesca fara masura iar slariatii sa-l suporte. Oare poporul roman e sinucigas...????
LEGEA JUNGLEI
16 Mar 2018

SA VEZI FURTISAGURI . ACUM POSTA DA O BANDA CU COD DE BARE . NU MAI SCRIE VALOAREA TIMBRULUI , IN NICI UN FEL . NU MAI SE FACE UN CONTROL AL SERVICIILOR . TAMTARAM PE FATA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray