2019-08-17 18:25

După 27 de ani! Ion ILIESCU, Petre ROMAN și Miron COZMA, trimiși în judecată în dosarul MINERIADEI din 1990. Cine sunt ceilalți inculpați

 |  16:31
 După 27 de ani! Ion ILIESCU, Petre ROMAN și Miron COZMA, trimiși în judecată în dosarul MINERIADEI din 1990. Cine sunt ceilalți inculpați

Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii, marţi, de procurorii Parchetului instanţei supreme în dosarul mineriadei din 1990, potrivit unor surse judiciare citate de News.ro.

De asemenea, în acest dosar au fost trimise în judecată şi alte persoane audiate şi puse sub inculpare, de-a lungul timpului.

Dosarul va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 15 mai, fostul preşedinte Ion Iliescu şi fostul premier Petre Roman au fost audiaţi la Parchetul instanţei supreme în dosarul mineriadei din 1990, ambii având calitatea de inculpat şi fiind citaţi în legătură cu extinderea urmăririi penale, declarau atunci surse judiciare. 

În afară de Roman şi Iliescu, au fost la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a lua la cunoştinţă că sunt inculpaţi în dosarul Mineriadei, pentru infracţiuni contra umanităţii, Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, Virgil Măgureanu, Emil "Cico" Dumitrescu şi Miron Cozma.

Şi Andrei Pleşu, fost ministru al Culturii în iunie 1990, a fost audiat în calitate de martor în acest dosar. Tot ca martor a fost audiat şi Dumitru Mazilu, fost prim-vicepreşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, pentru a da declaraţii despre evenimentele din 13-15 iunie 1990.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-14Parerea ta...

FAUR ILIE
13 Iun 2017

IN 90 acolo in piata s au adunat vagabonzii si extremistii din pntcd Au stat in corturi s au drogat s au destrabalat Ce bine era ce viata! ei stateau erau platiti de ratiu iar ratiu uneltea sa dea josguvernul Capitala era paralizata de cacaciosii astia care in 13 iunie au fost fugariti de acolo de mineri s au enervat grozav ca nu i alasat acolo sa se distreze AU INVENTAT CA AU FOST BATUTI DAR NU ESTE ADEVARAT
LEVST.
13 Iun 2017

S-a tras destul de timp, daca mos iliescu nu a vrut sa moara in patul sau, treaba lui...Si -se pare- ca Mironel a cam iesit degeaba afara: ” Se pare ca tragi de timp introducand pe rol, in actiune pe Tom Jones,minerasul/ Ce poate ar avea o legatura cu procesul lui Cosma (la)Racoare, cel cu lampasul,/ Ca’n timp ce Tom il canta pe Samson pletosul , la Las Vegas, in fiecare seara,/ Mironel, cel tuns chilug in cap, racneste printre gratii:” Las’ ca o sa ies eu afara !”///( " Judecata de Apoi"-partea -I-)
LEVST.
29 Mar 2018

Miron Cozma:"Se vrea tergiversarea procesului pana moare iliescu!"____------____ cam asta este idea, ce noi romanii, suntem de'alde Chile, Izrael, etc., etc., sa ne bagam pres-edintii la puscarie??? !!! Dragi tovarosi, NU este posibil asa ceva, noi suntem tara democratica,, prospera si suverana..."( vii aplauze!)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray