2020-07-07 02:04

După ce fusese eliberată luni de Judecătoria Sectorului 6, asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti rămâne în arest

 |  19:31

FlorentinaCîrstea, asistenta responsabilă de supraveghereabebeluşilor care au ars în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, rămâne dupăgratii, după ce Tribunalul Bucureşti a admis contestaţia procurorilorfaţă de decizia de eliberare a acuzatei.

TribunalulBucureşti a luat în discuţie, joi, contestaţia procurorilor împotriva decizieiJudecătoriei Sectorului 6, care a admis cererea de eliberare provizorie subcontrol judiciar a asistentei Florentina Cîrstea, inculpată în cazul privindincendiul de la salonul de prematuri a Maternităţii Giuleşti, în urma căruia audecedat şase bebeluşi şi au fost răniţi alţi cinci. Procurorul de şedinţă asusţinut, în faţa completului de recurs că, dincolo de fapta sa, asistenta aavut o atitudine oscilantă pe parcursul anchetei, astfel că aceasta prezintă încontinuare un pericol pentru ordinea publică şi că se impune menţinerea ei înstare de arest. În replică, avocatul asistentei, Florian Şurghie, a afirmat cădecizia judecătoriei a fost motivată în baza articolului 5 paragraful 3 dinConvenţia europeană a drepturilor omului, care statuează cazurile şi motivelede eliberare provizorie. Totodată, avocatul a arătat că prin măsura impusă deinstanţa de fond, cea de eliberare provizorie sub control judiciar, se asigurăîn permanenţă prezenţa inculpatei în faţa autorităţilor, precum şi a organuluide cercetare penală, a poliţiei sau a instanţei de judecată. În 27 septembrie,Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti a admis cererea de eliberarea provizorie aasistentei medicale. Conform deciziei, Florentina Cîrstea era obligată să nu se deplaseze la SpitalulClinic de Obstretică şi Ginecologie “Prof. dr. Panait Sârbu”, să nu se apropie de inculpatul Dima Vasile,învinuitul Toma Adrian, părţile vătămate, părţile civile şi membrii familieiacestora, să nu comunice cu acestea direct sau indirect cu aceştia. Asistenteii s-a mai interzis sa comunice direct sau indirect cu martorii audiaţi în cauzăşi să exercite profesia de asistent medical. În cazul incendiului de laMaternitatea Giuleşti, procurorii Parchetului instanţei supreme au începuturmărirea penală şi faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilăcu supravegherea bebeluşilor în seara de 16 august, precum şi faţă de şefulServiciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima. Florentina Cîrsteaa fost arestată în 24 august, iar Vasile Dima este cercetat în libertate. Şişeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, Adrian Ioan Toma, esteurmărit penal în cazul incendiului din 16 august, fiind acuzat de neglijenţă înserviciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz