2020-02-16 22:37

E rândul procurorilor. Specialiştii au încheiat expertiza tehnică în cazul Maternităţii Giuleşti

 |  17:23
E rândul procurorilor. Specialiştii au încheiat expertiza tehnică în cazul Maternităţii Giuleşti

La o lună după tragedia de la Maternitatea Giuleşti,specialiştii InstitutuluiNaţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă(INSEMEX) Petroşani au reuşit să finalizeze raportul expertizei tehnice înacest caz.

Raportulcuprinde nu mai puţin de 700 de pagini, structurate pe două volume, iarspecialiştii au încercat să arate cu exactitatea ce s-a întâmplat în salonulunde a avut loc incendiul pe data de 16 august. De asemenea, în analiza, caremomentan e ţinută secretă, au dorit să demonstreze şi dacă bebeluşii mai puteaufi salvaţi sau nu.

ŞefiiINSEMEX au refuzat să ofere prea multe detalii în acest sens, însă au stabilitcă nu a avut loc o explozie, ci a fost un incendiu. "Cu certitudine laMaternitatea Giuleşti a izbucnit un incendiu, nu a fost o explozie. Alteamănunte despre raport nu pot să vă furnizez. Expertiza a fost trimisăParchetului General pentru a fi studiată de procurori. Aceştia ar putea să maisolicite lămuriri legate de raportul pe care l-am transmis. Oricum va dura multpână îl vor parcurge deoarece este complex", a afirmat şeful INSEMEX,Constantin Lupu, după ce vineri dimineaţă a transmis raportul către ParchetulGeneral.

Laexpertiză au lucrat 30 de specialişti, timp de 15 ore pe zi, iar în toatăaceastă perioadă s-au efectuat mai multe simulări, la Petroşani, fiind refăcut,la dimensiuni reale, salonul de la Maternitatea Giuleşti, cu întreaga aparaturăcare se afla acolo în momentul izbucnirii incendiului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine