2020-02-26 00:45

Ecaterina Andronescu, convocată la AUDIERI în Comisia pentru Drepturile Omului

 |  13:39
Ecaterina Andronescu, convocată la AUDIERI în Comisia pentru Drepturile Omului

Comisia pentru drepturile omului a aprobat marţi, cu unanimitate de voturi, propunerea deputatului PNL Adriana Săftoiu ca ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după ce aceasta a anunţat că elevii cu nevoi speciale ar trebui să aibă clase speciale.

Propunerea a fost făcută de deputatul PNL Adriana Săftoiu pentru ca ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu să dea explicaţii cu privire la situaţia elevilor cu cerinţe educaţionale speciale, transmite Mediafax.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, va fi invitată la Comisia drepturile omului de la Camera Deputaţilor pe 26 februarie.

Adriana Săftoiu, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, anunţase duminică, pe Facebook, că va cere audierea în comisie a Ecaterinei Andronescu, ministru al Educaţiei, după ce aceasta a anunţat că elevii cu nevoi speciale ar trebui să aibă clase speciale.

"Andronescu. Ecaterina Andronescu. Vrea clase speciale pentru copiii cu cerinte educationale speciale. Este una dintre cele mai revoltătoare iniţiative. Sunt zeci de ani de când in tările model in sistemul educaţional efortul e pentru ca acesti copii să fie integraţi în învăţământul de masă, iar învăţământul special să fie o excepţie. În loc să găsescă soluţii pentru ca acesti copii să aibă profesori de sprijin, integraţi în învăţământul de masă, Andronescu se scuză lamentabil si propune o măsură aberantă, nedreaptă, lipsită de orice responsabilitate faţă de aceşti copii", scrie Adriana Săftoiu, pe Facebook.

Ecaterina Andronescu a declarat, pentru Digi 24, că elevii cu dificultăţi de învăţare se află acum integraţi fie în şcoli speciale, fie în sistemul normal, dar fără profesori dedicaţi, motiv pentru care o variantă ar fi înfiinţarea claselor separate pentru aceşti copii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine