2020-02-17 12:30

„Echipa de comunicare”, mesaje de la „răcoare”: Epistolele Elenei Udrea, pe Facebook

 |  19:55
„Echipa de comunicare”, mesaje de la „răcoare”: Epistolele Elenei Udrea, pe Facebook

Ionuţ Mureşan

Elena Udrea a făcut clarificări, în acest weekend, pe pagina sa de Facebook, administrată de o „echipă de comunicare”, cu privire la Dosarul „Gala Bute”, publicând un „circuit al denunţurilor” şi prezentând, pe puncte, măsurile „anticorupţie” şi „reformele” pe care le-a iniţiat pe vremea când ocupa fotoliul de ministru al Dezvoltării şi Turismului.

Mesajele au fost publicate sâmbătă, respectiv duminică, pe pagina de politician a Elenei Udrea de pe reţeaua de socializare. Fosta şefă a PMP şi deputat al acestei formaţiuni politice s-a întors, miercurea trecută, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, în baza unui mandat emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Un complet ierarhic superior al aceleiaşi instanţe judecă, pe data de 5 martie, contestaţia Elenei Udrea la decizia de arestare preventivă în Dosarul „Gala Bute”, iar acea decizie va fi definitivă.

„Se creează în mod fals ideea că banii destinaţi cumpărării de publicitate de către MDRT la «Gala Bute» ar fi fost deturnaţi către Elena Udrea. Nimic mai neadevărat. Acuzaţiile de luare de mită la adresa fostului ministru nu au nici o legătură cu organizarea evenimentului sportiv, ele fiind doar «anexate» la dosar.

Circuitul denunţurilor:

• Adrian Gărdean depune denunţ împotriva lui Ştefan Lungu şi a lui Gheorghe Nastasia.

• După ce a fost acuzat, Lungu o denunţă pe Ana Maria Topoliceanu şi îl pomeneşte şi pe Tudor Breazu.

• Acuzată de Lungu, Ana Maria Topoliceanu face denunţ împotriva Elenei Udrea şi îl presează pe Tudor Breazu să declare, la rândul său, împotriva lui Udrea.

• Breazu neagă afirmaţiile lui Topoliceanu şi demonstrează cu probe presiunile la care a fost supus.

• După denunţul lui Gărdean, Nastasia neagă, iniţial, acuzaţiile, pentru ca, apoi, să depună un denunţ împotriva Elenei Udrea.

Concluzie: denunţurile împotriva lui Udrea au venit abia după ce Topoliceanu şi Nastasia au fost puşi sub acuzare. În realitate, odată prinşi, aceştia au vrut, în mod fraudulos, să plaseze vina mai departe”, se arată în mesajul postat sâmbătă de „echipa de comunicare” a Elenei Udrea.

Udrea îşi punctează „reformele”

Într-un alt mesaj, postat duminică, deputatul PMP îşi „punctează” măsurile „anticorupţie” şi „reformele” iniţiate în mandatul ei de ministru al Dezvoltării şi Turismului, pentru a contracara acuzaţiile de corupţie pe care procurorii DNA le reţin în sarcina sa în Dosarul „Gala Bute”. „Una dintre acuzaţiile care i se aduc Elenei Udrea este că ar fi patronat un sistem măcinat de corupţie la nivelul Ministerului Dezvoltării. Nimic mai neadevărat! În realitate, Udrea a acţionat concret în sensul reducerii fenomenelor corupţiei şi risipei din aparatul administrativ.

Fapte:

• S-au introdus standarde de cost la lucrări.

• S-au limitat la 10% adiţionalele la contractele cu statul.

• S-au prioritizat investiţiile în funcţie de gradul de execuţie al lucrărilor şi de importanţa lor socială.

• S-au transparentizat plăţile făcute de minister, prin publicarea ordinii în care s-au plătit facturile către firmele de construcţii.

• S-au redus cheltuielile interne ale ministerului cu peste 40%.

În perioada următoare, vom prezenta declaraţii şi acţiuni concrete ale Elenei Udrea care arată clar lupta pe care a dus-o pentru a reforma sistemul, a limita corupţia şi risipa resurselor publice”, se arată în mesajul publicat duminică. Postările de pe pagina de socializare a Elenei Udrea au generat mii de like-uri şi sute de comentarii şi sunt însoţite de poze purtând motto-ul „Poţi pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe Adevărului” – cuvinte spuse de deputatul PMP în momentul în care a fost reţinută, iniţial, în Dosarul „Microsoft”.

Noile acuzaţii ale DNA

Elena Udrea a ajuns din nou în arest preventiv, săptămâna trecută, de această dată în Dosarul „Gala Bute”, după ce petrecuse o săptămână după gratii în Dosarul „Microsoft”. Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile şi pe câteva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul celorlalţi inculpaţi din Dosarul „Gala Bute”, a declarat, vineri, avocatul Marius Striblea. Potrivit instanţei supreme, noul mandat de arestare a fost emis, miercuri, pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”.

Băsescu şi-a reafirmat încrederea în Udrea şi în Justiţie

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost la sediul PMP, duminică, pentru a doua oară în ultimele trei zile, el exprimându-şi din nou încrederea în Elena Udrea şi în Justiţie.

„(…)Uitaţi, eu vă spun un singur lucru, pe care o să-l repet: până când acest proces se va termina la ultima lui instanţă am încredere în Justiţie şi am încredere în Elena Udrea. Că a apărut moda denunţătorilor, vom vedea, dar eu însumi am experienţe cu oameni care de multe ori au spus: «M-a trimis Băsescu, fac pentru Băsescu». Toţi politicienii avem aşa ceva în experienţele noastre. Important este ce s-a întâmplat în mod real şi, vă repet, eu am încredere în Elena Udrea din acest punct de vedere”, a declarat fostul şef al statului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-01Parerea ta...

PUTE A EXECUTE POLITICA DE LA
01 Mar 2015

S-o luam tovaraseste: 1. Cine face aceste turnatorii? Cei prinsi de DNA ca au luat spagi folosindu-se de numele Elenei U. si de functiile pe care le aveau in minister. 2. De ce nu au sesizat atunci ca Udrea ii pune sa incalce legea? Pentru ca Udrea i-a delegat sa isi faca treaba la vedere, deci ea nu avea cum sa ceara ceva cand cei delegati in departamentele ministerului, decideau ce fac, ce semneaza, cu cine negociaza, cum fac platile. 3. De ce spagarii, nu au mers la DNA cu dovezi, inregistrari, filmari, flagrant? Pentru ca asa ceva nu avea cum sa existe. Ei au profitat, s-au imbogatit deci nu aveau niciun interes sa raporteze sefei ca i-au spaga. Le era bine, nu ar fi crezut o clipa ca DNA ii va prinde! I-au prins, iar acum ca sa scape mai usor, dau vina pe Udrea, ca le-a cerut sa ia spaga, sa-i dea ei 10%!E noaptea mintii, astia nici sa minta nu stiu! Grav este ca DNA, ICCJ au actionat abuziv, au retinut-o FARA DOVEZI! Asa ceva nu e permis in UE! O EXECUTA intentionat!
PARADISUL CRACILOR
01 Mar 2015

Si BICA trada din 2005 lui mafiotul S O VINTU iar ele crosetau inpreuna . Dar te intrebi ce cauta , nu sa intimplat nimic .Prosti sa plateasca . Ba natingilor dar nimeni nu ii aduna intro sala pe toti , sai puna fata in fata si sa scoata bani ? Cine a tinut dosarele 10 ani si nimeni nu stie . Ce a facut securitatea pina acum , bea cafele cu UDROAICA > > A-ti otravit poporul si nimeni nu este vinovat . Averile ei au cazut din cer . Cocos era de 2 ani cu alta si ea cumpara averi cu el inpreuna ? Dracu sa va ia cu neamul vostru de tigani si politicieni . Bani sau evaporat singuri .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine