2020-07-11 05:46

Edilul Sectorului 5 a semnat ultimul TUN din bani publici. Apropiații lui Vanghelie vor încasa 80 milioane de euro

 |  12:07
Edilul Sectorului 5 a semnat ultimul TUN din bani publici. Apropiații lui Vanghelie vor încasa 80 milioane de euro

Primăria Sectorului 5, păstorită de Daniel Florea, vrea să tragă un tun de zeci de milioane de euro, în chiar ultimele luni de mandat. Astfel, trotuarele și străzile din Sectorul 5 urmează să fie pavate, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproape 80 milioane de euro. Licitația a fost atribuită deja, dar autoritățile locale sunt obligate să aștepte 30 de zile, pentru a vedea dacă cineva constestă atribuirea contractului la Consiliului Național a Contestațiilor. Licitația a fost câștigată de apropiați a lui Vanghelie, potrivit investigației realizată de reporterii ziarului Puterea.

Concret, edilul Daniel Florea a atribuit două contracte privind reabilitarea străzilor și trotuarelor din Sectorul 5 al Capitalei, unei asocieri formată din firmele Progresul SA (lider de asociere), Unicon SA, Capital Vison SRL si Hidrostroy AD, în valoare de 151,2 milioane de lei și respectiv 165,8 milioane de lei.

Coincidență sau nu, doi dintre oamenii de casă ai lui Marian Vanghelie, Bogdan Ilie și Iulian Lupeanu, sunt personaje-cheie în aceste două contracte, care urmează să fie parafate de edilul Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea.

Astfel, Bogdan Ilie - cel care era în noaptea alegerilor prezidențiale în sediul PSD, alături de Marian Vanghelie -, îl are colaborator la firma sa, IDD ASSET MANAGEMENT SRL,  pe expertul care apare în mai toate licitațiile din Sectorul 5 al Capitalei. Este vorba de Maria Viorica Iordache, cea care semnează în comisia de licitație cui se atribuie contractul.

Iar liderul asocierii care a câștigat această licitație este firma Progresul SA, societate care are ca principal acționar firma Star Construct 2000, deținută majoritar de Iulian Lupeanu - omul de casă al lui Vanghelie și martor în marele dosar de corupție al fostului edil.

Procurorii afirmă că, în perioada primului mandat de primar, 2000 - 2004, Marian Vanghelie a dezvoltat „o relație lucrativă" cu omul de afaceri Iulian Lupeanu.

În această perioadă, Lupeanu, care controla activitatea societăților STAR CONSTRUCT 2000 SRL si DIA TRANS IMPEX SRL, a obținut importante sume de bani din bugetul Primăriei Sectorului 5, al serviciilor publice aflate în subordinea Consiliului local al Sectorului 5 și al societatii comerciale ECONOMAT SECTOR 5 SRL.

Societățile controlate de Lupeanu au obținut, astfel, contracte pentru reamenajarea și modernizarea piețelor agroalimentare George Coșbuc, Cotroceni, Rahova și Ferentari, precum și a magazinelor „Economat" din incinta acestora.

Potrivit presei, fosta societate de stat Progresul SA a ajuns să fie deținută de firma Star Construct 2000 în urma privatizării fabricii de prefabricate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-25

Documente:Parerea ta...

DACĂ NU DAȚI
26 Dec 2019

DRUMUL LA COMENTARII, ANULAȚI RUBRICA! VREȚI SĂ-I PUPĂM ÎN CUR PE CEI CARE AU FĂCUT / FAC RĂU RO?! VREȚI MUSAI OSANALE? EU NU VĂ DAU!
GARCEA
27 Dec 2019

Nimica nu-i intamplator VICEPRIMARUL fostl MILITIAN Tiganus gestioneaza hotiile in sectorul 5....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz