2020-08-12 13:04

Elicopterul prăbuşit în judeţul Sibiu. Procurorii militari au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

 |  09:50
Elicopterul prăbuşit în judeţul Sibiu. Procurorii militari au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Parchetul General a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că procurorii militari au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, în dosarul privind prăbușirea elicopterului militar în județul Sibiu.

Potrivit sursei citate, procurorii desemnați să instrumenteze acest dosar (doi procurori militari ai Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și doi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj), împreună cu specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică al IGPR și din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Sibiu, precum și cu membri ai Comisiei de Investigație Tehnică din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene au derulat pe parcursul a două zile cercetarea la fața locului.

Această activitate a fost încheiată la data de 22 noiembrie 2014, când, după efectuarea unei noi verificări amănunțite a zonei, s-a procedat la degajarea acesteia și la ridicarea elementelor componente ale epavei care au fost transportate la o unitate militară din Câmpia Turzii.

Sursa citată a mai menţionat că au fost efectuate autopsiile medico-legale și, în urma expertizei genetice judiciare (fiind prelevate probe ADN atât de la rudele de gradul I ale militarilor decedați, cât și de la aceștia), a fost stabilită identitatea persoanelor decedate. Totodată, au fost identificați 7 martori care au fost audiați de către procurorii militari.

Un număr de opt militari au murit şi alți doi au fost grav răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10,40, pe raza localității Mălâncrav, județul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz