2019-12-07 13:13

Elicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol. Procurorii au dispus o reconstituire şi cer noi date în acest caz

 |  11:27
Elicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol. Procurorii au dispus o reconstituire şi cer noi date în acest caz

Elicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol. Procurorii au cerut noi date în cazul prăbuşirii elicopterului SMURD şi au dispus o reconstituire, pentru a stabili modul de propagare pe lacul Siutghiol.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a precizat că, în continuarea cercetărilor privind accidentul aviatic produs în 15 decembrie 2014, pe lacul Siutghiol, în perioada 19 decembrie 2014 - 6 ianuarie 2015, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au solicitat date de la mai multe instituţii.

Astfel, de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au fost solicitate, în format electronic, datele cu privire la traficul de voce şi apelurile telefonice de anunţare sau de semnalizare a catastrofei aviatice din 15 decembrie 2014.

Potrivit sursei citate, procurorii au urmărit şi identificarea, în vederea audierii, a tuturor persoanelor care au cunoştinţă despre împrejurările producerii accidentului aviatic, inclusiv în ceea ce priveşte modul de acţiune al echipelor de salvare a victimelor.

A mai fost dispusă efectuarea unei reconstituiri pentru stabilirea modului de propagare, pe lacul Siutghiol, a strigătelor de ajutor provenite de la o persoană aflată pe luciul de apă, la o distanţă de aproximativ 314 - 315 metri de mal, respectiv de înregistrare a acestora cu ajutorul unui telefon mobil, identic cu aparatul folosit de către un martor, în aceleaşi condiţii şi împrejurări în care acesta a efectuat înregistrarea din 15 decembrie 2014.

Parchetul instanţei supreme a mai menţionat că procurorii au cerut de la Ministerul Afacerilor Interne şi Consiliul Judeţean Constanţa toate documentele încheiate între aceste două instituţii privind predarea-primirea elicopterului, inclusiv actele din care rezultă nivelul de echipare a acestei aeronave, la momentul preluării, precum şi documentele din care rezultă modificările de echipare operate asupra aeronavei până la 15 decembrie 2014.

De la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa s-a solicitat raportul de analiză a intervenţiei privind accidentul aviatic, precum şi datele de identificare ale tuturor lucrătorilor din cadrul ISU care au participat la operaţiunile de salvare a victimelor. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-06Parerea ta...

STRATEG
06 Ian 2015

Vocea o recunoaste sotia pilotului . Dronistul zicea 165 metri , ei 315 metri .Motorul este explodat , a alimentat benzina , simplu . De ce nu a lasat femeile la spital , avea greutate mai mica , pentru alimentare ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray