2020-07-07 13:18

Emoţii mari pentru Liviu DRAGNEA. Când se va da soluţia în Dosarul TEL DRUM

 |  16:44
Emoţii mari pentru Liviu DRAGNEA. Când se va da soluţia în Dosarul TEL DRUM

Procurorul-şef interimar al DNA, Călin Nistor, a anunţat că până la sfârşitul acestui an va fi dată o soluţie în dosarul Tel Drum, unde este urmărit penal fostul lider al PSD Liviu Dragnea, cel care este în momentul de faţă încarcerat în alt dosar.

"Săptămâna trecută, s-a pronunţat Tribunalul Teleorman. A fost respinsă acea cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale. Am discutat cu procurorul de caz şi şeful de secţie. Sper că într-un termen rezonabil să fie dată o soluţie în acel dosar. Până la sfârşitul anului, sigur se va da o soluţie. Sper să fie soluţionat cu o soluţie legală", a spus Nistor.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. DNA preciza că dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-08Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
08 Oct 2019

la puscarie cu porcii de tele-morman
KATY
09 Oct 2019

nu cred ca s-au facut fraude cu fonduri eiropene la construirea de drumuri judetene in judetul Teleorman. De ce nu cred?. pentru ca intr-un proiect pe fonduri europene beneficiarul vine la plata cu Cerere de rambursare. In cazul acesta beneficiarul este cel care plateste investitia integral, si dupa aceea vine la plata cu documentele doveditoare ca a platit lucrarea sau serviciul , sau bunurile respective cumparate prin proiect. Deci, vine cu facturi, OP, Extras de cont, procese verbale, etc. Dupa verificarea dosarului de plata, se aproba plata fondului nerambursabil. Fondurile europene nu se pot frauda, pentru ca beneficiarul este cel care plateste investitia, abia dupa aceea ii sunt rambursati banii din fondul nerambursabil. poate sa nu aiba documente care sa ateste baza legala, i se cer informatii suplimentare, daca nu le aduce i se respinge plata. In ceea ce priveste achizitia se face in SEAP, nu pot fi favorizati furnizori, participanti la licitatie, foarte greu de facut asa ceva.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz