2020-02-19 18:58

Escrocii au încercat să-l ducă de nas pe purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei

 |  19:51

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei Capitalei a fost luat în vizor de escroci. Ieri, a fostanunţat că a fost fericitul câştigător al unui premiu de la un post de radiodin Capitală care consta în 5.000 de euro şi un telefon mobil performant. Totuls-a dovedit a fi o încercare de escrocare, aşa cum se întâmplă zilnic înRomânia.

“Felicitări! Sunteţi fericitul câştigător al unuipremiu în valoare de 5.000 de euro şi un telefon Nokia E 65 de la Kiss FM.Pentru detalii sunaţi la.....”. Acesta este mesajul pe carel-a primit, ieri,pe telefonul mobil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şefChristian Ciocan. Acesta şi-a dat seama imediat că este vorba de o tentativă deînşelăciune, aşa cum se întâmplă zilnic în România cu sutele. Până în prezent,mii de oameni au căzut în capcana întinsă de escroci şi au trimis bani sau aucumpărat cartele de reîncărcare pentru a trimite codurile de încărcare prin SMSpentru a încasa premiu. Zilele trecute, la Braşov a fost arestat un fostdeţinut care din închisoare a coordonat o grupare formată din soţia sa, soacrasa şi concubinul acesteia.

Anchetatoriispun că, în perioada august-septembrie, grupul infracţional condus de Ion Neagua trimis aproximativ o mie de SMS-uri pe numere de telefon alese aleatoriu princare potenţialele victime erau anunţate că au câştigat un premiu de 20.000 deeuro. Prejudiciul cauzat stabilit până în prezent este de circa 40.000 de lei,însă procurorii şi poliţiştii se aşteaptă la noi sesizări. "Persoanelecare primeau mesajele luau legătura cu o operatoare, iar aceasta lăsa să seînţeleagă că era de la servicul de relaţii cu clienţii şi le făcea legătura laun aşa-zis departament Premii România unde primeau detalii de încasare apremiului în schimbul unui onorariu, între 300 şi 600 de lei, fixat în funcţiede gradul de credibilitate al potenţialei victime", a declarat comisar-şefIon Necşulescu din cadrul IPJ Braşov. Victimele erau îndemnate apoi să trimităbanii la un oficiu poştal din Ploieşti pe numele unor complici, respectivGabriela Neagu, în vârstă de 19 ani - soţia lui Ion Neagu, Florentina Ştefan,în vârstă de 37 de ani - mama Gabrielei şi Marius Iulian Popescu, în vârstă de30 de ani – concubinul Florentinei. Gabriela Neagu, Marius Popescu şi Ion Neaguau fost arestaţi, iar Florentina Ştefan va fi cercetată în libertate fiindcăare un copil în vârstă de trei luni.

Kiss FM nu transmitemesaje câştigătorilor

SMS-urileprimite de mai multe persoane care au fost anunţate că au câştigat premiioferite de Kiss FM sunt o "tentativă de fraudă" şi nu reprezintă ocampanie a postului de radio, se arată pe site-ul Kiss FM. Această situaţiedurează de câteva luni, fapt pentru care Kiss FM a discutat cu reprezentanţiicompaniilor de telefonie mobilă. "Este o tentativă de fraudă în numelenostru. Ne-am anunţat deja ascultătorii că nu noi le trimitem SMS-uri", auexplicat reprezentanţii Kiss FM. Potrivit unui anunţ postat pe site-ul propriu,Kiss FM spune că nu trimite SMS-uri câştigătorilor concursurilor sale.

"Maimulţi ascultători ne-au transmis că au primit SMS-uri, prin care erau anunţaţică au câştigat premii oferite de Kiss FM, iar pentru a intra în posesia lor, lis-a cerut apelarea anumitor numere de telefon sau achiziţionarea cartelelorvalorice şi trimiterea codului de acces. (...) Niciodată nu anunţămcâştigătorii prin SMS, nu solicităm prin SMS, e-mail, mesaje scrise, scrisorisau apeluri telefonice informaţii referitoare la parole personale sau coduri dereîncărcare. În plus, câştigătorii noştri de la campaniile desfăşurate pe radiosunt întotdeauna sunaţi în direct, de Dj-ii Kiss FM, iar cei de la campaniiledesfăşurate pe kissfm.ro sunt mereu contactaţi telefonic de un reprezentantKiss FM, care poate dovedi acest lucru", se arată pe site-ul postului deradio.

Postulde radio Kiss FM este operat de grupul paneuropean ProSiebenSat.1. Din 2007,Prima TV face parte din grupul paneuropean ProSiebenSat.1, care mai operează înRomânia postul de televiziune Kiss TV şi radiourile Magic FM, One FM şiplatforma de video sharing MyVideo.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine