2020-08-10 18:02

Etnobotanicele creează monştri. Un amator de ierburi legale şi-a înjunghiat un prieten şi a încercat să se sinucidă în faţa poliţiei

 |  19:18
Etnobotanicele creează monştri. Un amator de ierburi legale şi-a înjunghiat un prieten şi a încercat să se sinucidă în faţa poliţiei

Un tânăr de 22 de ani a ajuns, ieri,în stare gravă la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală după ce a fostînjunghiat în piept şi gât de un prieten, partener în consumul de etnobotanice.Agresorul a fost prins de poliţie pe stradă. La vederea patrulei, tânărul s-aînjunghiat de mai multe ori în piept şi în abdomen.

La sfârşitul săptămânii trecute,poliţiştii au confiscat de la magazinele de vise peste 40 de kilograme deplante etnobotanice şi cercetează 48 de persoane pentru trafic de droguri demare risc.

Duminică, în jurul orei 10.30, ServiciulOmoruri din cadrul Directiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti afost sesizat cu privire la faptul că, la Spitalul Bagdasar Arseni din sectorul4 este internat Florin Gabriel Luca, în vârstă de 22 de ani din Bucureşti, careprezenta mai multe răni provocate prin înjunghiere. La unitatea medicală asosit grupa operativă formată din ofiţeri ai Serviciului Omoruri şi specialişticriminalişti din cadrul Poliţiei Capitalei însoţiţi de un procuror criminalistdin cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Medicii le-au adus lacunoştinţă poliţiştilor că tânărul are diagnosticul postoperator de agresiune cuplagă penetrantă hemitorage stâng, pneumotorax stâng, plagă în zona cervicalăstânga şi excoriaţii umăr stâng. La scurt timp după ce tânărul a ieşit de subanestezie poliţiştii l-au audiat şi au aflat că a fost înjunghiat de un prietenpe fondul unor discuţii în contradictoriu după ce au consumat planteetnobotanice.

El le-a spus anchetatorilor că sâmbătănoaptea, în jurul orei 00:00, i-a invitat acasă la el pe Alexandru Iorga, învârstă de 22 de ani şi pe Cătălin Andrei Anghel, de aceeasi vârstă, ambii dinBucureşti, unde au consumat substanţe etnobotanice. În jurul orei 10.00,Alexandru Iorga, pe fondul unui conflict spontan, l-a înjunghiat pe Florin Luca în zona toracelui şi a gâtului.

„Amcrezut că este un cuţit de jucărie

În timp ce poliţiştii audiau victimala spital, un echipaj al Secţiei 16 Poliţie a adus la aceeaşi unitate medicalăun tânăr care avea mai multe răni provocate prin autoagresiune. Verificândidentitatea acesteia poliţiştii au văzut că este Alexandru Iorga, nimeni altuldecât cel care l-a înjunghiat pe Florin Luca. Poliţiştii Secţiei 16 au spusprocurorului că Alexandru Iorga a fost depistat de către un echipaj de siguranţăpublică din cadrul Secţiei 16 Poliţie, având asupra sa un cuţit. La vedereaechipajului de poliţie, Alexandru Iorga, care ţinea cuţitul în mână, a începutsă-şi aplice cu acesta lovituri în piept.

Medicii au stabilit că Alexandru Iorgaprezintă multiple plăgi profunde şi penetrante hemitorace stâng anterior,multiple plăgi torace drept, pneumotorax stâng, emfizem motiv pentru care afost internat sub paza poliţiştilor de la Secţia 16. El le-a mai spuspoliţiştilor că nu îşi explică ce s-a întâmplat fiindcă a crezut că cuţituleste de jucărie.

Cercetările sunt continuate de cătreParchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri, sub aspectul săvârşiriiinfracţiunii de tentativă de omor.

Peste40 de kilograme de “ierburile viselor”, confiscate de poliţie

În noaptea de 29 spre30 octombrie, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a CriminalităţiiOrganizate Bucureşti - Serviciul Antidrog au efectuat în Capitală, controale lamagazinele care comercializează plante etnobotanice, fiind vizate, în special,cele situate în apropierea unităţilor de învăţământ. La acţiunea, demarată caurmare a ordinului Prefectului Capitalei, au participat şi poliţişti din cadrulServiciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Capitalei, precum şispecialişti de la Garda Financiară, Autoritatea Naţională pentru ProtecţiaConsumatorului, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Direcţia de Sănătate Publică. Înurma controalelor la 52 de magazine, au fost ridicate aproximativ 41 dekilograme de substanţe, 7.588 de plicuri cu substanţe tip etnobotanice (toate învaloare de peste 1.100.000 de lei) şi 2.242 de lei, bani susceptibili proveniţidin comerţ ilicit cu produse tip etnobotanice. Poliţiştii cercetează, încontinuare, 48 de persoane. Totodată, oamenii legii au aplicat 50 de sancţiunicontravenţionale, în valoare de 400.700 de lei, iar activitatea a nouă magazinea fost suspendată.

O echipă de control adescoperit, în sectorul 2, la sediul unei societăţi comerciale, un laborator depreparare, ambalare şi etichetare a produselor etnobotanice. Pe lângă produseleetnobotanice diversificate, poliţiştii antidrog au mai găsit un dispozitivelectronic de sigilat plicuri, un mixer folosit la omogenizarea conţinutului deplante etnobotanice, două cântare electronice şi zeci de kilograme de ambalajepentru produsele etnobotanice.

Substanţele au fostînaintate Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor, din cadrulIGPR, pentru expertizare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz