2020-06-01 17:13

EXCLUSIV. Administratorii de la SMART SA au mărit ilegal remunerația directorul impus de Bădălău și Caraşol

 |  11:25
EXCLUSIV. Administratorii de la SMART SA au mărit ilegal remunerația directorul impus de Bădălău și Caraşol

PUTEREA a semnalat, recent, câteva dintre ingineriile „ţesute” la Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport „SMART" SA de către directorul general Florin Alexandru Ioniţă, omul impus provizoriu la șefia companiei, pe 1 septembrie 2019, de Niculae Bădălău și de fostul director al Transelectrica, Dănuț Caraşol, arestat acum pentru că și-a falsificat diploma de facultate.

Recent, membrii Consiliului de Administrație de la SMART SA au considerat că remunerația directorului Florin Alexandru Ioniţă trebuie mărită, deși nu își îndeplinise criteriile de performanță.

 

Remunerație da, performanță ba 

 

Prin Decizia nr. 41 din 21 noiembrie 2019, Consiliul de Administrație de la SMART  SA, mai exact Maria Claudia Bratu – președinte și Roxana Cristina Neacșu, Adrian Diță, Ana Maria Iolanda Babău și Alina Victoria Voicu -membrii, „stabilește remunerația – componenta fixă ce se va acorda directorului general în sumă brută de 20.175 de lei, în conformitate cu respectarea limitei stabilite prin Hotărârea Adunării Generale a Acționarilor Smart SA nr. 9/14.11.2019”. Însă, prin Decizia nr. 35 din 23 august 2019, CA de la SMART SA „stabilește remunerația directorului general în sumă brută de 16.140 de lei”.

Dar majorarea remunerației directorului general de la SMART SA este ilegală, întrucât în luna mai 2019, Adunarea Generală a Acționarilor de la Transelectrica SA, prin Hotărârea nr .13 din 08.05.2019, a aprobat „Programul de restructurare economico – financiară a activității Smart SA”, iar prin acest document Transelectrica urma să asigure, printre altele, societății Smart SA  următoarele: „Venituri în valoare de 67.000.000 de lei pentru anul 2019” și „majorarea capitalului social cu 24.000.000 de lei”. Numai că, ulterior, AGA de la Transelectrica constată că veniturile de la Smart SA nu vor ajunge în acest an la valoarea de 67.000.000 de lei, fapt pentru care nu se impunea nici mărirea remunerației directorului general Florin Alexandru Ioniţă.

Dar, cu toatea acestea, cei cinci membri ai bordului administrativ de la SMART SA au decis mărirea remunerației directorului impus de Caraşol și Bădălău cu suma de 4.035 de lei, adică cu circa 850 de euro. Astfel, odată cu creșterea remunerației directorului Florin Alexandru Ioniţă va crește și indemnizația celor cinci membri ai Consiliului de Administrație de la Smart SA. Ca atare, o mână spălă pe cealaltă și ambele fața societății Smart SA! Trebuie subliniat că SC Smart SA are drept acționari SC Transelectrica SA și statul român, prin Ministerul Economiei, iar directorul general Florin Alexandru Ioniţă nu are nicio legătură cu activitatea de la Smart, el fiind impus ca urmare a prieteniei cu Dănuț Caraşol și cu susținerea baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-16Parerea ta...

HRINIUC IULIAN
19 Dec 2019

Sunt consternat, CA -SMART mărește salariu DG ,acesta pleaca in CO si lasa societate fără CCM . Pentru electricieni nu se gasesc bani dar pentru directori da!!!.
VIO
22 Dec 2019

Mancati rahat la greu,sunteti un ziar cu oameni incompetenti,platiti de niste disperati sa discrediteze oamenii.Pana la urma asta face presa,manipuleaza masele,nu?Sau mai bine spus interesele sunt atat de mari ca sa distrugeti oamenii,incat se scrie orice,oricand. Mi-e sila in ce hal a ajuns presa romaneasca!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine