2020-08-06 04:48

EXCLUSIV: Angajații MTS, șantajați și amenințați să iasă din sindicat

 |  13:27
EXCLUSIV: Angajații MTS, șantajați și amenințați să iasă din sindicat

Ceea ce se întâmplă de câteva luni la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), condus de către senatorul PSD de Vâlcea, Bogdan Constantin Matei, pare desprins dintr-un film cu gangsteri.

Mai mulți angajați ai ministerului au fost chemați și avertizați direct, de către mâna dreaptă a ministrului, directorul general Daniel Jianu - dar voalat acest mesaj a fost transmis și de către demnitar -, că ar fi bine să iasă din Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST). De ce? Pentru că sindicatul deranjează conducerea MTS, iar dacă ieșiți „o să fie bine pentru voi”.

 

 

Menevre ministeriale pentru desființarea sindicatului

 

 

La ora actuală, Bogdan Matei este ministru al Tineretului și Sportului doar pe hârtie, pentru că, în realitate, instituția este condusă de către directorul general Daniel Jianu. Acesta taie și spânzură în MTS, mai ales atunci când este vorba de împărțirea bugetelor către federații și cele 117 structuri subordinate, sau când se discută de investiții și achiziții. Însă, în ultima perioadă, tandemul Matei-Jianu este preocupat să desfințeze Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST), condus de către Andy Nagy. Practic, cei doi vor ca niciun anngajat din sediul central al MTS să nu mai facă parte din acest sindicat. Ca atare, directorul general Daniel Jianu, în special, a trecut la amenințări directe asupra angajaților care sunt membri ai acestui sindicat. Astfel, fiecărui membru de sindicat i s-a transmis direct că ar fi bine să iasă din sindicat, pentru că așa îi va fi mai bine. Deja, cinci membri de sindicat au cedat șantajului făcut de conducerea MTS, iar unul dintre ei, drept răsplată, a fost numit director. Președintele Sindicatului Național Sport și Tineret, Andy Nagy, a confirmat pentru PUTEREA că mai mulți angajați din sediul central al MTS, care erau și sunt membri de sindicat, au fost chemați de diverse persoane din conducerea ministerului, spunându-li-se direct să iasă din sindicat. „Noi cei din sindicat am deranjat conducerea MTS, fapt pentru care s-a trecut la presiuni asupra membrilor ca să iasă din sindicat. Ca atare, am demarat procedurile ca să dăm în judecată conducerea MTS, în special pe ministrul Bogdan Matei, pentru că face presiuni, directe sau indirecte, asupra angajaților membri de sindicat, pentru ca aceștia să iasă din sindicatul nostru”, a precizat Andy Nagy, pentru PUTEREA. Aceste manevre ministeriale regizate de omul impus de PSD în fruntea MTS, împotriva membrilor de sindicat, este o premieră pentru România și rămâne de văzut cine va câștiga acest meci inedit, arbitrat de instanță.

 

 

Ministrul „Adeverință” de la Vâlcea care vrea să voteze pachetul de „legi ale lui Hammurabi”

 

 

Actualul ministru al Tineretului și Sportului, senatorul vâlcean Bogdan Constantin Matei, și-a trecut în CV, printre activităţile și responsabilitătile principale pe care le-a avut, faptul că deține șase adeverințe, dintre care două de membru în consiliul de administrație al unor școli din Vâlcea, una de „responsabil cerc pedagogic”, iar alta de „responsabil al comisiei metodice”. Tot el este cel care s-a făcut de râsul lumii la o televiziune importantă, atunci când a fost întrebat ce va face când va trebui să voteze un presupus pachet de „legi ale lui Hammurabi”, rămas chipurile din legislatură trecută. A fost o capcană a jurnaliștilor, care au dorit să vadă ce fel de personaje au ajuns în Parlamentul României. Și, totuși, nu a fost o surpriză să se constate că senatorul vâlcean are lipsuri evidente în cultura sa generală, el nefiind capabil să dezamorseze farsa jurnaliștilor, pentru că, pur și simplu habar nu avea ce sunt „legile lui Hammurabi”, sau, mai bine zis, „Codul lui Hammurabi”. Mai mult, ulterior, Matei a fost pus pentru a doua oară în încurcătură, atunci când jurnaliștii l-au întrebat de „examenele din sesiunea parlamentară”. Nici atunci omul nu s-a prins că vigilența și cunoștințele îi sunt puse la încercare, el găsind repede o scuză penibilă și plecând din față camerei de luat vederi. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz