2020-02-21 15:23

EXCLUSIV! Ce acuzații îi aduc procurorii militari lui Ion ILIESCU, pentru perioada 22-27 decembrie 1989

 |  15:54
EXCLUSIV! Ce acuzații îi aduc procurorii militari lui Ion ILIESCU, pentru perioada 22-27 decembrie 1989

Parchetul Militar a extins, marți, acuzațiile față de Ion Iliescu în Dosarul Revoluției, pentru fapte comise în perioada 22-27 decembrie 1989.

Iată, din dosar, care sunt, potrivit procurorilor militari, "deciziile diversioniste ale suspectului Iliescu Ion":

"Suspectul Iliescu Ion, în calitate de inițiator și coordonator al comandamentului unic de conducere (organism politico-militar) iar, mai apoi, în calitate de președinte al CFSN (care și-a subordonat Consiliul Militar Superior), a acceptat și oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut un evident caracter diversionist.

Autoritatea lui Iliescu Ion, pentru toată perioada de după 22 decembrie 1989 orele 16:00, rezultă din multitudinea deciziilor acestuia, dintre care unele cu caracter strict militar.

Printre aceste decizii se numără reactivarea general (r) Militaru Nicolae și numirea acestuia în funcția de ministru al apărării, schimbarea din funcție a general lt. Stănculescu Victor Atanasie, eliberarea din funcție a generalului Gușe Ștefan și numirea sa pe una inferioară, constituirea Tribunalului Militar Excepțional ce i-a judecat pe soții Nicolae și Elena Ceaușescu și aducerea din rezervă, respectiv numirea în funcții de comandă a mai multor generali.

Deciziile diversioniste au avut caracter general, fiind vizate toate centrele urbane importante ale României.

Acestea s-au materializat prin: deplasarea unor efective militare (eterogene, inclusiv din punctul de vedere al comenzii militare), complet echipate de luptă, inclusiv cu armament greu, în mod voit fără o eficientă coordonare, în interiorul marilor aglomerări urbane ale țării; darea de ordine privind deplasarea unor unități militare pe timp de noapte, fără asigurarea comunicării necesare cu celelalte unități militare dispuse deja în teren; solicitarea repetată prin intermediul TVR ca populația civilă, parțial înarmată, să participe activ la apărarea unor obiective urbane importante.

Aceste acțiuni s-au desfășurat pe fondul psihozei teroriste generalizate indusă prin răspândirea în mod repetat a unor informații false privind acțiuni ostile, intense și diversificate, aparținând ”dușmanului terorist”. Informațiile au fost diseminate prin intermediul comunicațiilor militare și civile.

Aceste conduite au contribuit la survenirea unor consecințe deosebit de grave (numeroase pierderi de vieți omenești, vătămări corporale, fizice sau psihice, privarea gravă de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internațional a unor persoane, suferințe mari, distrugerea unor bunuri de patrimoniu)".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
22 Mai 2018

Iliescu si Brucan erau "teroristii'....care au ramas nepedepsiti 28de ani....Exact asa au spus toti inclusiv Iulian Vlad,Stanculescu,Stefan Andrei...niciun mort de dupa 22decembrie nu i se poate imputa lui Nicolae Ceausescu ci sunt exclusiv crimele de care se face vinovata clica mafiota FSN din decembrie 1989 adunata de Iliescu si Brucan..Ceausescu e vinovat pentru mortii de pana la fuga lui cu elicopterul,ce s-a intamplat dupa aceea nu mai are legatura cu regimul Ceausescu...........Toti care l-ati pupat in fund pe Iliescu SA VA DUCETI LA PUSCARIE PENTRU CRIME
NEGRO
22 Mai 2018

Sa nu uitam mai apoi jaful organizat al banului public, subminarea economiei nationale, falimentele in lant ale flotei, bancilor, cedarea industriei grele oligarhilor rusi, distrugerea sistemelor de irigatii, privarea taranilor de unelte agricole la restituirea pamantului! Jaful padurilor, al bogatiilor subsolului. Si cu atat ma putin sa nu uitam izgonirea in acest fel din tara saracita a peste 5 milioane de romani pentru supravietuire si imbogatirea ator state. Nici acestea nu trebuie neglijate si nici uitate de procurorii militari. Altminteri ne vom face singuri dreptate! Sa se stie!
TRADATORI DE TARA
22 Mai 2018

NU MAI TRAGE-TI SUNTEM NOI . LA BALCON . HA , HA COMUNISTI SINT CONDAMNATI DE COMUNISTI . DAR OAMENI , ECONOMIA , INDUSTRIE , AGRICULTIRA , RESURSELE , TOTUL DISTRUS . CINE RASPUNDE ?????
TRADATORI DE TARA
22 Mai 2018

REVOLUTIA MINCINOASA , I-SI OMOARA PARINTI
ANONIM
23 Mai 2018

IAR ATUNCI SA VEZI CA PIERD PENSI SPECIALE , TOTI REVOLUTIONARI . PESTE 100 000 DE MINCINOSI
SOCRATE
24 Mai 2018

ODATA cu UCIDEREA LA VIENA A LUI Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului Nicolae Ceaușescu, care fusese in ultimi 16 ani, pana in dec 1989, șeful Agenției Economice a României la Viena, S-A DAT SI STARTUL (de catre aparatori- tradatori ai patriei) DISTRUGERII economico-financiare a ROMANIEI (privatizarea NORD-SUD; EST-VEST e o mare vrajeala oferita de MAFIA interna pentru……….. ). A sevedea ce/cine au facut cu; creeantele externe EXISTENTE IN DEC 1989 de miliarde de dolari ale RO, cu SISTEMUL BANCAR ROMANESC,(depozitele bancare ), cu INDUSTRIA(inclusiv cea de aprare) si AGRICULTURA Ro, cu AVUTIA NATIONALA (bogatiile solului si subsolului, fauna, padurile, etc), cu alungarea din tara a peste 5 milioane de romai, cu banii FURATI din BUGETUL TARII (prin administratia publica centrala si locala supradimenisonata, cu salarii si pensii speciale), etc
ANONIM
25 Mai 2018

TIGAN CIUMET INPUTIT DE OLTENITA . CU MINCIUNILE LUI A DISTRUS TOATA TARA
PROBA
25 Mai 2018

Conform ,, CONSTITUȚIEI " și ,, JUSTIȚIE " : nimeni nu răspunde ...
@ANONIM
26 Mai 2018

IAR AI APARUT BAI ANIMALULE ?
AI DISTRUS TARA
26 Mai 2018

SA VEZI CA PLATESTE SI DESPAGUBIRI LA CEI CARE AU MURIT . DISPARE SI 100 MII DE REVOLUTIONARI SI PENSIILE LOR
CALAUL
28 Mai 2018

Asa cum statul New York a trebuit sa amane cu anii executiile atunci cand unicul lor calau ROMAN s-a pensionat...si complotistii si-au anagjat un calau: Gelu Voican Voiculescu, care fanatic religios fiind a declarant de la bun inceput ca EL ii va omori cu mana lui pe Ceausesti. De aia l-au luat in echipa. Deci acolo, langa zid, desi altii au tras primii, Voican a mai bagat un glont in capul fiecaruia din revolverul detinut fara drept. Adica COMPLOT, cu calau desemnat cu 2 ani inainte!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine