2020-08-12 13:03

EXCLUSIV. Cine l-a consiliat pe Ion Ghizdeanu, fostul şef al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, cum să dea banii pentru drumuri

 |  16:14
EXCLUSIV. Cine l-a consiliat pe Ion Ghizdeanu, fostul şef al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, cum să dea banii pentru drumuri

Fostul preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), Ion Ghizdeanu, a fost pus luna trecută sub control judiciar, fiind acuzat de fals intelectual, după ce ar fi falsificat peste o mie de procese verbale, în favoarea unor primării PSD.

Dar, surprinzător, deocamdată, nimeni nu a făcut referire la  experţii care l-au ajutat pe Ghizdeanu să aloce fonduri pentru drumurilor din mai multe judeţe din ţară, mai ales în judeţul Olt, controlat de baronul PSD Paul Stănescu.

 

Ioniţă - omul baronului Stănescu, Bădescu - săgeata lui Vâlcov

Marea surpriză, în dosarul lui Ghizdeanu, apare atunci când vine vorba de cine au fost experţii pentru drumurile care urmau să fie finanţate prin FDI. Dar misterul s-a elucidat foarte repede, consultând site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Astfel, potrivit ultimelor declaraţii de avere, reiese că fostul director general al CNAIR, Ştefan Ioniţă, consilierul său Adrian Bădescu şi expertul Sorin Padiu, au făcut parte din grupul de lucru al CNSP, condus de Ghizdeanu, încasând sume considerabile pentru serviciile prestate. De asemenea, nu trebuie omis faptul că Ştefan Ioniţă a fost şi este susţinut de baronul PSD de Olt, Paul Stănescu, fapt care explică de ce el a fost, în același timp, consilier personal al ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, membu în CA la CFR Călători şi C.N. Aeroporturi Bucureşti, dar şi membru al grupului de lucru de la CNSP (vezi în facsmil ultima declaraţie de avere). Însă, a suprins prezenţa în grupul de lucru condus de Ghizdeanu a lui Adrian Bădescu, consilierului lui Ştefan Ioniţă, care, fiind sociolog de meserie, nu are nicio legătură cu drumurile. În schimb, Bădescu era şi este omul de legătură a lui Darius Vâlcov, cel care decis componenţa grupului de lucru de la CNSP. Pentru prestaţia din grupul de lucru Ştefan Ioniţă a fost recompensat cu vreo 26.676 de lei, dar, anul trecut, cu toate sinecurile primite a beneficiat de 303.674 lei, adica circa 65.000 de euro, ceea ce a reprezentat vreo 5.500 de euro pe lună. Practic, Ştefan Ioniţă a încasat dublu cât preşedintele României şi primul ministru. Consilierul acestuia, Adrian Bădescu, a fost renumerat cu vreo 30.000 de lei pentru efortul depus anul trecut la grupul de lucru condus de Ion Ghizdeanu.

Ghizdeanu, omul PSD şi al baronului Stănescu

Fostul şef al CNSP este acuzat că ar fi falsificat 1.080 de procese verbale necesare primăriilor pentru a obţine finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI) pentru proiectele locale. În acest dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au ridicat documente în acest dosar de la 17 primării din întreaga ţară, multe fiind din judeţul Olt păstorit de baronul PSD, Paul Stănescu. Trebuie precizat că Ion Ghizdeanu era considerat un apropiat al PSD, fiind un pion important în împărţirea banilor statului. El este suspectat că din septembrie până în noiembrie 2019 a falsificat evaluarea unor proiecte depuse de autorităţile locale, dar pe toate, ci pe cele ale primarilor PSD, ca să-i ajute pe aceștia să obţină finanţări de la stat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-17

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz