2020-05-29 10:13

EXCLUSIV. Cum a lăsat Viorica Dăncilă sportul românesc fără 30.000.000 de euro

 |  03:37
EXCLUSIV. Cum a lăsat Viorica Dăncilă sportul românesc fără 30.000.000 de euro

PUTEREA a semnalat recent că Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) tergiversează de vreo 7-8 ani să pună în aplicare o recomandarea a Curţii de Conturi a României.

Concret era vorba despre încheierea unui protocol între Ministerul Finanţelor Publice şi MTS pentru ca banii destinaţi sportului - din cota de 1% din taxele și accizele aplicate la nivel național pentru țigarete, țigări și băuturi alcoolice - să fie bine identificaţi şi incluşi în bugetul MTS. Astfel, anual, începând din 2007, în conturile MTS au intrat din cota de 1%, în medie, circa 30.000.000 de euro, din care 75% mergeau către federaţiile sportive naţionale, iar 25% către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Numai că, guvernarea PSD-ALDE le-a făcut o mare surpriză neplăcută celor din sportul românesc şi acest lucru a fost confirmat oficial de ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei.

„Conform Articolului 96 din Ordonanța de Urgență 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, Articolul 70, aliniatul 1, litera C din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, se abrogă. În consecință, Ministerul Tineretului și Sportului nu mai beneficiază de banii aferenți cotei de 1% din taxele și accizele aplicate la nivel național pentru țigarete, țigări și băuturi alcoolice, acestea ducându-se la bugetul de stat”, a precizat ministrul Tineretului şi Sportului pentru PUTEREA. Practic, prin celebra OUG nr. 114/2018, promovată de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici şi emisă de premierul Viorica Dăncilă, guvernanţii au tăiat circa 30.000.000 de euro din banii destinaţi finanţării sportului românesc, sumă enormă de care sportul avea nevoie ca de aer, mai ales în vederea pregătiriil Jocurile Olimpice de vară de anul viitor, de la Tokio.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-13Parerea ta...

NEGRO
13 Mai 2019

Aceasta este numai una din consecintele dezastruoase ale nebuniei ordonantei 114/2018. Celelalte sunt cunoscute si traite de zombii care aduleaza la nesfarsit Sobolanii Rosii: scumpirile in lant; explozia Robor-ului, izgonirea intreprinzatorilor, inchiderea unor fabrici; taierea investitiilor. Acolo unde creier nu e, nimic nu e! Poate cu ocazia alegerilor viitoare si romanii cu cap vor iesi la vot. Atminteri sa nu se mai planga. PSD-ul agenturii rusesti nu stie sa se opreasca. Si este atat de simplu... Vedeti ce bagati in urne, dragi romani, ca ati ajuns in mare pericol! Moscova nu crede in lacrimi!
MAFIA PSD
13 Mai 2019

Nu am nici un comentariu la adresa acestei mase gelatinoase , butoiul de colesterol dancila.Este PROSTIA INTRUCHIPATA IN TOATA SPLENDOAREA EI . CU TOTI LA VOT SA SCAPAM ROMANIA SI EUROPA DE MAFIA PSD-ALDE-UDMR-MINORITATI.
ANONIM
13 Mai 2019

Un fleac pe linga ce a furat barbasu . Mare director la OMV
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine