2020-07-14 14:19

EXCLUSIV. Cum se „curăță” și se „spală” banii în familie, la CFR Călători

 |  15:32
EXCLUSIV. Cum se „curăță” și se „spală” banii în familie, la CFR Călători

De câțiva ani buni, câteva firme dețin monopolul curățeniei în vagoanele și stațiile de la CFR Călători.

Una dintre firmele abonate la contractele de curățenie de la compania de stat este firma Ozon Serv SRL, cu sediul social într-un apartament de la etajul 10 al unui bloc din Sectorul 1, controlată de o familie unde soția este șef tocmai la CFR Călători.

 

Afacere de familie, decontată de la stat

 

Numai la sfârșitul anului trecut, firma mai sus menționată, singură sau în asociere cu alte firme, a beneficiat de trei contracte de curățenie de la Regionala București a CFR Călători, în valoare totală de 826.287,53 lei, adică circa 175.000 de euro. Astfel, pentru „Spălarea materialelor textile din dormitoarele Depoului București Călători, Remiza Automotoare și SELC Basarab” a încasat 125.897,40 de lei, iar pentru „Salubrizare dormitor de personal și spații administrative din Depoul București Călători, Remiza Automotoare și SELC Basarab” suma a fost mult mai mare, respectiv 538.111,07 de lei. De asemenea, pentru „Servicii de salubrizare intermediară la trenurile de călători din stațiile București Obor, Târgoviște, București Basarab (Urziceni) și Giurgiu”, compania de stat a decontat suma de 462.294,60 de lei. Însă, ceea ce se știe mai puțin public, dar este foarte bine cunoscut la nivelul CFR Călători și al Ministerului Transporturilor, este faptul că firma Ozon Serv SRL este controlată de către Ionel Cojocea, nimeni altul decât soțul șefei de serviciu de la SRCFR București-Depoul București, Alina Elena Cojocea. Practic, soția face plățile la compania de stat pentru serviciile prestate la CFR Călători de către soțul său! Adică, o afacere în familie. Și pentru ca afacerea să fie și mai bine controlată, Alina Elena Cojocea s-a judecat cu compania de stat pentru obținerea unei locuințe de serviciu la gara Obor, unde soțul său făcea și face curățenie, deși avea o casă proprietate personală.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-15Parerea ta...

NELU ADAM
15 Iun 2020

Se vede treaba ca dl Costescu are alte ocupatii in loc sa verifice "incompatibilitatile" unor salariati. Iar pe noi ne tine la 4 ore ca nu are bani sa ne plateasca. Dar pe astia abonati la banii societatii are bani sa i plateasca? Ia vezi dle Costescu unde trebuie sa cauti bani ptr sslarii. Mai lasa smecheria cu nu ne-a fost data subventia.
CăLăTORIE PLăCUTă
15 Iun 2020

Trenurile cu o vârsta de 70 de ani depasite fizic si moral, indiferent de unde sunt, fie "Stat-Privat" sunt niște vechituri jegoase, nu mai vorbim de poluarea fonica si de alte multe lipsuri iar viteza de deplasare depășește orice gluma ironica.
MIHAI
15 Iun 2020

PAI DACA SE PLATESC FIRME SI SE IAU COMISIOANE GRASE DE UNDE SA MAI AIBA BANI SA REPARE VAGOANE? SE VORBESTE CA DOMNU' COJOCEA ASTA AR AVEA UN FRATE PE LA SINDICAT, SI CA AR FI LIDER PE LA GARA DE NORD. O FI VREO LEGATURA DE FAMILIE CU ARANJAMENTE? NU NE MAI MIRA NIMIC. O SA INTREBAM SI NOI PE CINEVA SA NE RASPUNDA" TUDORELE, PROBLEME MĂ?"
ORI DA ORI BA
18 Iun 2020

Ce spune d nl Costescu? Nimic! Este preocupat cu angajari pentru pupilele ,,acolitilor,,. In timp ce saptamana de lucru s a redus de la 5 la 4 zile pentru toti cfr istii cu reducerea salariului la 1/3 se fac angajari pe ,,baza de interviu,, se fac avansari ,,la comanda,,, si noi suferim ....ca de ....sindicatele au bagat capul in nisip contra unor servicii la schimb. Rusine!!! Poate va verifica cineva cum ajung unii ,,specialisti,, in cai ferate!! Asa i d le Costescu?????
GOGU
22 Iun 2020

Domnule Presedinte, de ce nu restructurari toate posturile de specialisti ( economisti , ingineri, consilieri juridici etc.) si sa-i aduceti la nivelul I - economisti I , ingineri I , consilieri juridici I ? Este vorba de o economie de ce putin 700 lei/luna/post ! Stiati acest lucru ? Puteti sa faceti acest lucru ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz