2019-12-05 16:28

EXCLUSIV. Document exploziv al DNA trimis la Poliția Locală a Municipiului București și la cabinetul primarului FIREA

 |  10:17
EXCLUSIV. Document exploziv al DNA trimis la Poliția Locală a Municipiului București și la cabinetul primarului FIREA

Direcția Națională Anticorupție a trimis un document prin care a informat Municipalitatea, pe edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea, dar și la Poliția Locală a Municipiului Bucuresti despre faptul că mai mulți angajați ai Poliției au devenit inculpați într-un dosar de corupție. Dosarul vizează achiziții ilegale făcute de Poliția Municipiului București.

Aproape jumătate de milion de euro este prejudiciul estimat în dosarul penal deschis de procurorii DNA, în ceea ce privește achizițiile efectuate de către mai marii Poliției Locale a Municipiului București. Potrivit surselor Puterea, documentul prin care mai mulți angajați au devenit din suspecți -inculpați, a fost trimis de către procurori la Primăria Capitalei pe data de 28 noiembrie 2017. Mai mult, procurorii au anunțat și Poliția Locală pe data de 5 decembrie despre incadrarea angajațiilor din suspecți în inculpați. 

Decizia procurorilor vine după ce recent au avut loc audieri în dosarul penal intitulat "Poliția călare privată" în care se cercetează cum Poliția Locală a plătit 1 milion de euro pe an unei firme private pentru serviciul de patrulare pe cai.

Afacerea a mers, din bani publici, începând din 2010, când 40 de bodyguarzi ai unei firme private de pază au început să umble călare, îmbrăcați în uniforme de poliție, și au început să dea amenzi contravenționale, chiar dacă legea interzice aplicarea de amenzi, altcuiva decât autorităților publice abilitate. Contractul a fost reziliat abia în urmă cu 7 luni. DNA a deschis un dosar cu privire la această afacere din 2014, iar ancheta se apropie de final. 

Situația privind aceste patrulări private s-a schimbat după un raport al Corpului de Control a primarului, care a dus la demiterea lui Ion Țincu, șeful Poliției Locale.

Povestea serviciului de patrulare călare începe în 2010, când între Poliția Locală a Municipiului București și Societatea Fandax Group s-a încheiat un contract. Prin anexe succesive, acest contract s-a transformat în niște obligații ale Fandax Group de a desfășura activități de poliție. Fandax Group era o firmă formată din agenți de pază, care acționau în baza Legii 333. Aceasta deținea circa 25 de cai, cu doi agenți pe tură, adică 50 de oameni pe zi. Ei au fost plătiți și îmbrăcați în uniforme ale Poliției Locale, neavând atribuții în acest sens.

Agenții Fandax Group au primit procese-verbale de contravenție și au dat amenzi de miliarde de lei. Prejudiciul este colosal și constă în mare parte din amenzile încasate ilegal. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-07Parerea ta...

ANONIM
07 Dec 2017

In vederea reducerii cheltuielilor bugetare nejustificate si imbunatatirea activitatii operative in cadrul Sistemului National de Ordine si Siguranta Publica, pentru folosirea eficienta a banului public, este necesara modificarea unor acte normative specifice MAI. ABROGAREA Legii 155/2010 a Politiei locale si activarea “Legii politiei comunitare” in vederea, eliminarii deficientelor privind conflictele de competenta mentionate si risipirea fara noima de fonduri financiare si materiale (prin efectuarea de activitati parazitare ca; piata, aranjamente, dus-adus copii unor sefi si sefuleti la scoala, etc) precum si al evitarii compromiterii actului politienesc si al bulversarii linistii si ordinii publice. In acelasi timp trebuie impusa prin reglementari, primariilor si sefilor de institutii si firme de stat, masura de a renunta la serviciile firmelor de paza prin intermediul carora sunt sifonate, fara noima, fonduri publice catre diverse grupuri de interese nelegitime. Politia comunitara si in unele cazuri Jandarmeria, cand entitatile statului nu-si pot asigura din propriile forte servicii de paza, trebuie sa preia ca atributii paza la firmele de stat si institutiile publice (scoli unde a crescut violenta, gradinite, spitale, muzee, etc) care se gasesc pe raza teritorial-administrativa a fiecarei primarii, pentru a stopa risipa de resurse financiare, a putea controla utilitatea fondurilor alocate si cunoaste gradul de asigurare a pazei prin forte proprii ale administratiei locale sau teritoriale. Pentru eficientizarea Sistemului National de Ordine si Siguranta Publica (S.N.O.P) se impune o analiza detaliata a utilizarii cu randament si eficienta maxima a resurselor disponibile sau alocate. Realitatea a dovedit ca, in cei 28 de ani de tranzitie catre o directie aleatorie sau de democratie originala, damboviteana, nu s-a putut elabora, ca de altfel in nici un sector sau domeniu al vietii sociale, o“STRATEGIE NATIONALA INT
ANONIM
07 Dec 2017

Realitatea a dovedit ca, in cei 28 de ani de tranzitie catre o directie aleatorie sau de democratie originala, damboviteana, nu s-a putut elabora, ca de altfel in nici un sector sau domeniu al vietii sociale, o“STRATEGIE NATIONALA INTEGRATA a Ordinii si Sigurantei Publice” fundamentata stiintific si in mod obiectiv. Drept urmare amatorismul, nechibzuinta si nepriceperea au generat la nivel national risipa de resurse precum si ineficienta operativa datorate si conflictelor de competenta materiala si teritoriala creeate intre structurile S.N.O.P prin infiintarea diverselor entitati, unele faraonice, cu consistenta de “excrescente sau tumori” ori “cioturi tulpinare”, bugetate abuziv neavand nici un fel de legatura cu nevoia sociala.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Dec 2017

"politia locala" adica bodyguarzii mafiei imobiliare Ilfov care se ingrasa cu bani furati de la buget...FIREA-ai a dracului de stoarfa o sa ajungi la puscarie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray