2020-05-25 07:12

EXCLUSIV. Efectul internării lui Oprescu la Municipal: alți pacienți n-au putut primi vizite!

 |  21:01
EXCLUSIV. Efectul internării lui Oprescu la Municipal: alți pacienți n-au putut primi vizite!

Tratamentul preferențial de care beneficiază fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, scos din arest și internat la Spitalul Universitar de Urgență București, grație intervenției Avocatului Poporului, fostul premier Victor Ciorbea, a fost ridicat la un alt nivel de sfidare a „plebei”, prin următoarele operațiuni:

1. Mai întâi, salonul de la Cardiologie, unde a fost internat Oprescu, a fost toaletat profesionist. Celelalte saloane au rămas infecte, cu veceuri unde băltește urina cu zilele, fără ca să se sinchisească cineva din personalul însărcinat cu păstrarea curățeniei. Femeile de serviciu duminică au fost ocupate cu spălarea continuă a scărilor din fața spitalului, care trebuiau să lucească, de ochii oficialilor și ai presei care dădea târcoale. Nici măcar gunoiul nu a fost strâns din celelalte saloane!

2. Personalul sanitar arondat lui Oprescu îl egalează pe cel arondat restului saloanelor. În aceste condiții, asistentele sunt stresate și mai acre decât de obicei. „A venit o asistentă la un bătrân care e pe perfuzii. Lichidul din pungă, ce o fi fost el, se terminase, iar asistenta a înlocuit-o, însă nu fără a-l muștrului pe un ton ridicat că se golise punga prea repede! Omul i-a explicat că asistenta șefă i-a pus perfuzia și tot ea a reglat debitul, dar răspunsul a fost o tăcere însoțită de o figură scârbită, în loc de scuze! Am plecat de acolo cu un gust foarte amar și chiar îmi vine să plâng gândindu-mă cât de mult ne-am dezumanizat!”, ne-a relatat o doamnă care a fost în vizită acolo, ieri, la o rudă apropiată.

3. Alte rude de pacienți au fost mai ghinioniste. „A venit o doamnă să își vadă soțul. Cred că venise din provincie special. Salonul soțului era dincolo de salonul lui Oprescu, în fața căruia erau postați polițiști. Aceștia nu au comentat nimic, dar personalul medical n-a vrut să o lase să treacă, nici când femeia a implorat efectiv plângând!”, ne-a mai spus martorul citat mai sus.

Sorin Oprescu rămâne internat şi este urmărit la Spitalul Universitar Bucureşti, medicii specialişti urmând să decidă dacă va fi supus unei coronarografii, la începutul săptămânii viitoare, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, profesor doctor Mircea Cinteză, şeful clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB).

Sorin Oprescu a fost director al SUUB între anii 1994 - 2006. Până în anul 2004, Cinteză a fost subordonatul său.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-28

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Efectul internării lui Oprescu la Municipal: alți pacienți n-au putut primi vizite!
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine