2020-04-10 03:19

EXCLUSIV. Generalul de poliție Costică Voicu: „Existența a peste 200 de taxe și impozite sufocă oamenii de afaceri…”

 |  13:18
EXCLUSIV. Generalul de poliție Costică Voicu: „Existența a peste 200 de taxe și impozite sufocă oamenii de afaceri…”

Fostul șef al Poliției Române, generalul cu trei stele Costică Voicu, în prezent profesor la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, susține că oamenii de afaceri români sunt sufocați de taxe și impozite și avertizează că evaziunea fiscală generează corupție.

În volumul 2 al lucrării „Metodologia criminalistică-Investigarea criminalității economice în domeniul alimentației publice și turismului”, scrisă de prof.univ.dr. Costică Voicu și alţi trei coautori, se trage un semnal de alarmă extrem de puternic privind evaziunea fiscală din România și implicațiile dezastruoase asupra bugetului de stat. „Cauzele care favorizează comiterea actelor de evaziune fiscală sunt generate și de lipsa unui personal calificat cunoscător al metodologiei de control, cauză care, coroborată cu o probitate morală îndoielnică a organelor fiscale de control și o remunerație nesatisfăcătoare, poate crea și alimenta un fenomen mult mai nociv și periculos pentru economia românească - corupţia. Pe de altă parte, organele de control fiscale dispun de un personal redus, fiecare inspector financiar având în competență un număr foarte mare de obiective de controlat, precum și dotările vechi care permit efectuare unei prestații cu rezultatele cele mai bune”, se menţioneză foarte clar în volumul apărut anul trecut.

Ce destinații offshore preferă românii 

Totodată, în volumul mai sus menționat se precizează foarte clar: „Existenţa a peste 200 de taxe și impozite pe care companiile înregistrate în țara noastră trebuie să le plătească statului îi face pe oamenii de afaceri autohtoni să caute peste granițe soluții de protejare a profitului. Cea mai simplă și la îndemână opțiune este înființarea unei companii offshore într-un stat sau o jurisdicție unde fiscalitatea este foarte redusă. Pentru români, cele mai bune variante sunt Cipru, Malta, Marea Britanie sau Elveţia”. De asemenea, autorii acestui volum subliniază că pentru înființarea unei companii offshore, se ține cont de existența unui tratat de evitare a dublei impuneri dintre România și statul unde urmează să fie înregistrată viitoarea firmă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-18Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
18 Feb 2019

smekerii fac pofiturile in paradisurile fiscale si prostii platesc axe si impozite.Are dreptate Costica Voicu,dar problema e veche de cand a inceput cu firmele in Romania.Un papagal isi face firma in Romania si smekerii le fac in Cipru,Bahamas,Panama,Virgine britanice Dubai etcetera si nu platesc nimic.Vezi Cocos Dorin...miliarde plimbate cu valiza si taxe ZERO BARAT
ANONIM
20 Feb 2019

Ipotetic vorbind: daca asta s-ar opri/stopa/interzice ar fi si la noi bani. Insa sunt atati beneficiari dedulciti la bunataturi, incat sanse nu-s. De ar introduce sistemul american de impozitare peste reglajul imposibil anterior mentionat, s-ar face Lumina total, si eu as scrie ce cat dau cui si mi s-ar deduce din cheltuieli.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine