2020-07-05 05:04

EXCLUSIV! Generalul Marian URECHE, fost șef al SIPA, va scrie o carte despre controversata arhivă a fostului serviciu secret

 |  13:49
EXCLUSIV! Generalul Marian URECHE, fost șef al SIPA, va scrie o carte despre controversata arhivă a fostului serviciu secret

Generalul Marian Ureche, fost șef al SIPA, pregăteşte lovitura finală pentru cei care au pus la cale desființarea serviciului secret al Ministerului Justiției, în anul 2006, cât și pentru cei care au intrat în mod nelegal, de-a lungul anilor, în arhiva SIPA.

Până la sfârşitul verii, fostul director al instituţiei va scrie o carte în care dezvăluie secretele serviciului care a funcţionat pe lângă Ministerul Justiţiei şi va face o radiografie a celor care şi-au dorit ca Serviciul Independent  de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) să nu mai funcţioneze. Pe de altă parte, conform generalului Ureche, în carte vor fi dezvăluite detalii despre corupţia din anii 2000 şi chiar şi despre cine a avut interes să ascundă aceste lucuri. Mai mult, în cartea sa, fostul şef al serviciului va povesti care au fost substraturile şi cine se temea de documentele care se aflau în arhivă.

Amintim că, în urma unor dezvăluiri din presă, Parlamentul a constituit o comisie de anchetă privind arhiva SIPA şi că, pe de  altă parte, la DIICOT se află un dosar, deschis in rem, în care a fost deja audiată fostul ministru Monica Macovei, cea care a intrat în ianuarie 2005, alături de jurnalistul Dan Tapalagă în arhiva SIPA, deşi nu aveau certificate ORNISS.

Procurorii DIICOT i-au mai audiat pe ultimul şef al SIPA, Doru Dobocan, şi pe fostul judecător Cristian Dănileţ.  La începutul lunii mai, actualul  şef al  DIICOT, Daniel Hodorniceanu declara că dosarul se află în faza finală şi că probabil va fi luată o decizie până pe 30 iulie.

Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) a fost înfiinţat în anul 1997, prin transformarea în unitate de sine stătătoare a Serviciului Independent Operativ (SIO) aflat, anterior, în subordinea Direcţiei Generale a Penitenciarelor, cu scopul de a urmări şi controla infracţiunile cu implicaţii majore din penitenciare, în mandatul lui Mircea Ionescu Quintus. Regulamentul de organizare şi funcţionare a SIPA a fost instituit prin două Ordine ale ministrului Justiţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-14Parerea ta...

HMM....
01 Iun 2018

Să nu pățească CEVA pân la publicare!
NU ZAU!!!
20 Aug 2019

Poate d-l Ureche ne explica de ce s-au predat inregistrari efectuate cu detinutul Iulian Vlad catre SRI si de ce s-au facut. Poate ne povesteste despre relatia lui "speciala" cu d-na Stanoiu sau cu Ristea Priboi si presiunile pe Timofte prin intermediul partenerului de afaceri Agrirom Doru Ioan Taracila. Poate ne spune si cum a ajuns adjunct al comandantului Directiei I a Departamentului Securitatii Statului (DSS), colonelul Ratiu si citi nevinovati au picat in ETERUL. Poate ne spune si despre AGRIROM ceva...22 milioane dolari pe din trei e o suma.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz