2020-03-30 13:30

EXCLUSIV. „Isărescu” al Ministerului de Interne, garantat de Lipă și Szabo, dat afară de la CSM București

 |  11:39
EXCLUSIV. „Isărescu” al Ministerului de Interne, garantat de Lipă și Szabo, dat afară de la CSM București

Fostul director financiar al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), generalul cu patru stele Nicolae Cheșnoiu, s-a înșurubat de câțiva ani buni în sportul românesc, după ce a ieșit la pensie, ca urmare a susținerii și promovării venite din partea fostei canotoare Elisabeta „Uța” Lipă, ajunsă în 2009 comandant al Clubului Dinamo București.

Dar, de curând, aventura prin sportul românesc a generalului pensionar de la Interne a luat, pentru moment cel puțin, sfârșit. 

Traseul carierei sportive a chestorului pensionar

Când Elisabeta „Uța” Lipă era șeful clubului Ministerului de Interne, Cheșnoiu, omul susținut, garantat și promovat de Gabriel Oprea și Traian Igaș, a devenit consilierul fostei canotoare. Când „Uța” Lipă a ajuns ministru al Tineretului și Sportului în cabinetul Cioloș, Cheșnoiu a fost consilierul acesteia, adică omul de încredere, fapt pentru care l-a impus și la COSR. Ulterior, când Gabriela Szabo a fost impusă, în septembrie 2017, de edilul general Gabriela Firea, ca director la CSM București, Nicolae Cheșnoiu a devenit consilierul acesteia, asta și ca urmare a lobby-ului făcut de fosta canotoare. „Cheșnoiu e un Isărescu al Ministerului de Interne”, îl elogia „Uța”Lipă, cea care îi deschisese cariera sportivă a chestorului pensionar pe linia Dinamo – MTS - CSM. Numai că, săptămâna trecută, Consiliul de Administație de la CSM București - din care face parte viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, dar și trei consilieri generali și Gabriela Szabo -, l-a dat afară pe „Isărescu al Ministerului de Interne”, prin desființarea postului, ca urmare a „ingineriilor financiare” țesute la clubul finanțat anual cu 15.000.000 de euro din banii bucureștenilor.

Împreună cu Cheșnoiu au mai fost dați afară din club și directorul economic, pensionara MAI Cristina Bîrsan, adusă în club de acesta, dar și jurista Oana Duminică. Prin ingineriile „țesute” de cei trei ejectați, sub oblăduirea Gabrielei Szabo, se numără și parafarea unui contract cu un PFA deținut de fostul subofițer de poliție Andrei Nicolae Luca, pentru prestări de servicii în valoare de 19.000 de lei pe lună, cu toate că Luca era și șeful Departamentului Handbal de la CSM București. Nicolae Cheșnoiu încasează lunar 15.000 de lei din pensia de la Ministerul de Interne și încă vreo 6.000 de lei în calitate de cenzor la filiala din România a Asociației Internaționale a Polițiștilor. De la Primăria Gabrielei Firea a mai beneficiat de încă 4.000 de lei pe lună, iar când a fost lângă Uța Lipă la MTS mai câștiga vreo 5.000 de lei. Polițistul pensionar a fost premiat chiar și pentru „performanțele” de la Rio de Janeiro, cele mai slabe ale sportului nostru din ultimii 60 de ani! Deși sosise în MTS cu numai șapte luni înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Nicolae Cheșnoiu a luat o primă de 15.000 de lei, adică încă o pensie. Poate că, totuși, Curtea de Conturi a României și Corpul de control al prim-ministrului vor scana toate ingineriile financiare „țesute” în ultimii ani la CSM București, unde se cheltuie, în medie, cam 15 milioane de euro, și nu se știe cum și pe ce s-au dus banii bucureștenilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-24Parerea ta...

PROCURORUL
24 Sep 2019

Nicolae Cheșnoiu un gheneral de paie - absolvent al scolii militare de IZMENARI coleg cu IZMENARU OPREA G. este emblematic pentru modul cum a aparut in ROMANIA BURGHEZIA COMUNISTA prin jegmanirea BANULUI PUBLIC sub diferite MODURI DE OPERARE. EL A SARACIT BUGETUL M.A.I. in mod grosolan. AVEREA LUI SI A MAFIEI SALE TREBUIE CONFISCATA 100% si trebuie degradat la gradul de soldat , la fel si LIPA caruia ise pot atribui doar grade onorifice (de carton).
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine