2020-04-05 17:46

EXCLUSIV. Licitație de 5.000.000 de euro la CJ Giurgiu, trucată de finul lui Bădălău pentru „Maradona” aflat în vizorul DNA și prietenul lui Bădălău jr.

 |  13:24
EXCLUSIV. Licitație de 5.000.000 de euro la CJ Giurgiu, trucată de finul lui Bădălău pentru „Maradona” aflat în vizorul DNA și prietenul lui Bădălău jr.

PUTEREA a semnalat, la jumătatea lunii septembrie 2019, că președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, cunoscut și sub numele de Scheletu’, finul baronului PSD Niculae Bădălău, pregătește trucarea unei licitații privind atribuirea, pe patru ani, a serviciului de catering destinat asistaților sociali, în valoare de aproape 5.000.000 de euro, în favoarea nașului său și a unui primar PSD din Giurgiu.

Licitația urma să aibă loc la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu. Numai că, în urmă cu două zile, DGASPC Giurgiu a anunțat că licitația a fost adjudecată de către o firmă controlată de primarul PSD de la Valea Dragului, Marian Mototolea, care se află sub control judiciar fiind acuzat de procurorii DNA de patru infracțiuni de luare de mită în dosarul permiselor ilegale din Giurgiu.  

Licitație cu dedicație pentru firma cu doi angajați a unui primar cercetat de DNA

 

Pe data de 19 noiembrie 2019, DGASPC Giurgiu, entitate aflată sub controlul lui Marian Mina, a anunțat că, dintre cei patru ofertanți prezenți la licitație, „oferta declarată câștigatoare, respectiv admisibilă, a fost cea prezentată de către SC „La Maradona Impex” SRL, al cărei preț este de 1.429.369,20 de lei” (vezi documentul in facsimil).

Însă, prețul de adjudecare al licitației, de 1.429.369,20 de lei, adică vreo 300.000 de euro, este doar pentru trei luni de zile, deși contractual-cadru este pentru patru ani.

Adjudecarea s-a făcut pe lângă lege, întrucât alineatul 4 al articolului 64 din Legea nr 395/2016 prevede că trebuie să se treacă și prețul în procesul-verbal, iar la ședința de deschiderea a ofertelor doar membrii comisiei aveau drept de participare împreună cu ofertanții. Dar, oameni de la DGASPC Giurgiu, adică subordonații lui Marian Mina, n-au respectat aceste prevederi și au atribuit contractul firmei menționate mai sus. Astfel, reiese că DGASPC Giurgiu va deconta către firma “La Maradona Impex” SRL, din banii Consiliului Județean Giurgiu, pentru serviciului de catering destinat asistaților sociali din evidența direcției, suma totală de 4.800.000 de euro. Este surprinzător faptul că firma declarată câștigătoare nu a depus, așa cum prevede legea, documentul prin care să reiasă că nu are datorii către stat. Firma câștigătoare, SC “„La Maradona Impex” SRL, are doi asociați, Mihai Costin Dascălu și, atenție, Marian Mototolea, primarul PSD de la Valea Dragului, aflat în vizorul DNA pentru luare de mită în dosarul permiselor. Mototolea mai deține și o societate de transport persoane, ale cărei microbuze ajung și în Capitală. Totodată, Mihai Costin Dascălu este un apropiat al lui Gabriel Bădălău, fiului baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău, iar cei doi au fost implicați în mai mute afaceri controversate aflate în vizorul Poliției și DNA. Mai mult, în documentul de atribuire a licitației, firma câștigatoare nu are menționată adresa, așa cum prevede legea. Dar, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Finanțelor, această firmă are sediu social în Sectorul 4 din București, având declarat ca obiect de activitate „comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”.  Aceasta are, atenție, doar doi angajați, la cele trei puncte de lucru declarate, precum și două mașini (B 261 WMT și B 262 WMT). La Ministerul Finanțelor, firma a declarat că a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 867.765 de lei, dar a înregistrat pierderi de 112.049 de lei. Cu toate că firma câștigătoare nu a avea nicio o experiență în domeniul serviciilor de catering, DGASPC Giurgiu, aflată sub tutelă Consiliul Județean Giurgiu condus de Marian Mina, finul lui Niculae Bădălău, a atribuit acest contract uriaș firmei controlate de primarul cercetat de DNA și prietenul lui Bădălău junior. Mai trebuie subliniat faptul că, la nunta lui Marian Mina, din 2015, unde naș a fost Niculae Bădălău, printre invitați s-a aflat și primarul de la Valea Dragului, Marian Mototolea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-21

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. Licitație de 5.000.000 de euro la CJ Giurgiu, trucată de finul lui Bădălău pentru 'Maradona” aflat în vizorul DNA și prietenul lui Bădălău jr.
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine