2019-08-17 23:53

EXCLUSIV. Marile proiecte de infrastructură din Capitală vor fi făcute pe datorie

 |  16:53
EXCLUSIV. Marile proiecte de infrastructură din Capitală vor fi făcute pe datorie

În 2018, edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că vor demara mai multe proiecte noi de infrastructură printre care extindere și supralargire Ghencea- Domnești, Pasaj Doamna Ghica cu Colentina, Pasaj Petricani -București Nord, Pasaj Andronache - CF București Constanța, Pasaj spre cartierul Henry Coandă, lărgire și reabilitare Pod CF Constanța, a anunțat miercuri, primarul general Gabriela Firea. Această declarat că vor continuă și proiectele deja începute: Pasaul Ciurel, lărgire Fabrică de Glucoză, park&rîde Cora Pantelimon, Pasaj Nicolae Grigorescu- Splai Dudescu. Ziarul Puterea a întrebat Ministerul Transporturilor dacă s-au alocat bani pentru aceste proiecte și când vor demara șantierele. Răspunsul este halucinant: se va lucra pe datorie.

Compania Națională de Administrare a Drumurilor Naționale și Autostrăzilor a explicat ce lucrări de infrastructură vor demara În anul 2018. Potrivit oficialilor de la Drumuri, în conformitate cu informaţiile furnizate de Ministerul Transporturilor, pentru obiectivul de Investiţii  “Fluidizarea traficului pe DN1 intre km 8+100-17+100 si Centura rutiera in zona de nord a municipiului Bucuresti-Obiect7- Completarea centurii rutiere a municipiului Bucuresti prin construirea sectorului cuprins intre DN7 – DN1A”, care cuprinde obiectul Pasaj Mogoşoaia, este prevazută suma de 55.059.000 lei pentru credite de angajament, respectiv 52.074.000 lei pentru credite bugetare, la titlul 55.01.12 – Investiţii ale agentilor economici cu capital de stat. Precizăm că sumele sunt alocate la nivelul necesarului de lucrări pentru anul 2018, inclusiv pentru pasajele Domneşti, Berceni, Oltenita, în funcţie de evoluţia acestor proiecte. 

Pentru "Lucrări de proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti - Domneşti", în data de 10.05.2017 a fost încheiat Contractul între C.N.A.I.R.-S.A. si Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L. Valoarea contractului de lucrari este de 91.552.381,90 lei fara TVA. Durata contractului este de 3 luni proiectare si 24 luni executie. Pentru cele trei pasaje (Olteniţa, Berceni, Mogoşoaia), respectiv pentru Modernizarea Centurii Bucureşti sectorul DN2-A2 nu au fost atribuite contractele până în prezent, acestea fiind în procedură de evaluare a ofertelor, au mai explicat oficialii de la Transporturi. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-11Parerea ta...

MARCEL
12 Ian 2018

DAR ANVELOPARILE DIN SECTORUL 5 SE VOR MAI FACE? DE DOI ANI NIMIC. VANGHELIE A PROMIS CA VA TERMINA ANVELOPARILE CAND ERA PRIMAR. A FOST INLATURAT. IN PREZENT NU SE MAI FACE NIMICA. DOAR PATINOARE...BRAVO ASA SECTOR.MAI BINE VANGHELIE ASA CUM ERA , DECAT NIMICA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray