2020-06-01 17:10

EXCLUSIV. Medicul implicat în scandalul de dopaj de la Corona Brașov, pe statele de plată ale Federației Române de Handbal

 |  12:20
EXCLUSIV. Medicul implicat în scandalul de dopaj de la Corona Brașov, pe statele de plată ale Federației Române de Handbal

Scandalul uriaș de dopaj de la echipa de handbal feminin Corona Brașov este departe de a fi încheiat. Zi de zi apar noi probe care demonstrează că Federația Română de Handbal (FRH), condusă de Alexandru Dedu, omul impus de Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu, are o mare parte de vină în acest scandal.

Și asta pentru că FRH l-a promovat pe medicul rezident Bogdan Capră, de la Corona Brașov, cel care a îndemnat handbalistele să apeleze la terapia cu laser intravenos efectuată la cilnica Iomed din Brașov, terapie interzisă și considerată ilegală. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a confirmat pentru PUTEREA că Federația Română de Handbal (FRH) are o mare vină în acest scandal de dopaj de la Corona Brașov.

 

COSR: Medicul rezident Bogdan Capră a beneficiat de primă de lot olimpic

 

La scurt timp după ce a ajuns președinte al FRH, în 2014, Alexandru Dedu a considerat că Centrul Național de Excelenţă de la Sighișoara, unde se pregăteau cei mai promițători tineri handbaliști din întreaga țară, ar trebui pus pe butuci. Și, ulterior, Alexandru Dedu a reușit această „performanţă”, dar, în același timp, FRH împreună cu Ministerul Educației și Primăria Brașov a înființat Centrul Național Olimpic pentru Pregătirea Tineretului Brașov.

La acest centru de la Brașov se pregătesc tinerii handbaliști care sunt avuți în vedere pentru selecţionarea la lotul național de seniori, fapt pentru care aceștia beneficiază lunar de o primă de lot olimpic, acordată de COSR la propunerea FRH. Însă, surpriză! Medicul Centrului Național Olimpic pentru Pregătirea Tineretului Brașov a fost și cel care asigură asistenţa medicală la echipa de handbal Corona Brașov, adică rezidentul Bogdan Capră, cel care le-a recomandat terapia cu laser intravenos celor 16 jucătoare de la Corona Brașov suspendate acum din activitatea sportivă. Cum a fost angajat un medic rezident să presteze servicii medicale la un centru sportiv finanțat din bani publici, adică de la Ministerul Educației și de la cel al Tineretului și Sportului, știindu-se că acest lucru este illegal, întrucât un medic rezident nu desfășura activități medicale decât sub un medic tutore, adică un medic specialist?

Dar bomba în acest scandal este detonată de către președintele COSR, Mihai Covaliu, care a declarat în scris pentru PUTEREA că „Domnul Marius Bogdan Capră nu a prestat servicii pentru COSR”. În schimb, șefului forului olimpic românesc face lumină în cazul acestui medic rezident precizând foarte clar: „Din evidențele COSR privind ştatele de primă de lot olimpic întocmite de FRH, depuse lunar la sediului forului olimpic, rezultă că, în perioada ianuarie-decembrie 2018, domnul Marius Bogdan Capră a activat în cadrul Centrului Național Olimpic pentru Pregătirea Tineretului Brașov, beneficiind de primă de lot olimpic”. Adică, medicul rezident Marius Bogdan Capră a fost angajat la centrul de la Brașov de către FRH, păstorită de Alexandru Dedu, deși era ilegal, dar a și beneficiat de primă de lot olimpic. Practic, în decursul anului trecut, medicul rezident a beneficiat de primă lunară de lot olimpic în cuantum de 700 de lei, adică 150 de euro, mai puțin în luna iulie, ceea ce înseamnă că a încasat de la FRH, din bugetul COSR, suma totală de 7.700 de lei, reprezentând 1.700 de euro.

 

Federația Română de Handbal, feuda lui Alexandru Dedu

 

PUTEREA a semnalat de mai multe ori că FRH a devenit feuda lui Alexandru Dedu, acest înconjurându-se de personaje obediente care îi fac toate jocurile și aranjamentele mai mult sau puțin legale. Adică Dedu, susținut de gruparea arbitrilor și a observatorilor, majoritară în Consiliul de Administrație al FRH, a impus o serie de prevederi ilegale, inclusiv modificări aberante de statut care au fost demontate de instanțele de judecată. Mai mult, Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH impus de Alexandru Dedu, este angajată cu contract de muncă la UNEFS București. Se pune atunci întrebarea cât de legală este ocuparea postului de secretar general al FRH de către Cristina Vărzaru deși contractul ei de muncă full time este la UNEFS București și nu la FRH, aşa cum stipulează Legea nr.69/2000. Demn de remarcat este faptul că tandemul Dedu-Varzaru (vezi FOTO) este printre cele mai bine remunerate echipe de conducere din federațiile sportive românești. Dedu beneficiază de 13.500 de lei pe lună, plus încă 10.000 de lei la dispoziția sa, iar Vărzaru de 9.400 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine