2020-04-05 10:28

EXCLUSIV. Ministerul Tineretului demontează afirmaţiile mincinoase ale Elisabetei Lipă, privind bugetul Federaţiei Române de Canotaj

 |  00:52
EXCLUSIV. Ministerul Tineretului demontează afirmaţiile mincinoase ale Elisabetei Lipă, privind bugetul Federaţiei Române de Canotaj

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Elisabeta „Uţa” Lipă, a criticat recent guvernul Orban, mai exact pe ministrul Ionuţ Stroe, pentru că bugetul pentru 2020 al Federației Române de Canotaj, pe care o păstoreşte, ar fi fost micșorat faţă de anul trecut.

Mai mult, ca şi cum federaţia ar fi pe persoană fizică, Lipă ameninţă că „nu îmi mai asum câștigarea de medalii”. Însă, afirmaţiile „Uţei” Lipă sunt doar vorbe ca să se afle în treabă, prin care de fapt pregăteşte terenul pentru un eventual eşec al canotajului la Jocurile Olimpice de la Tokio, din acest an.

Medalii la mâna Domnului

În acest an, Federația Română de Canotaj va primi de la bugetul de stat suma de 10.000.000 de lei, cu 300.000 de lei mai puțin față de anul trecut. Ca urmare, Elisabeta Lipă a luat foc şi a început să tune şi să ameninţe, uitând însă cam de ce sume a beneficiat federaţia pe care conduce în anii trecuţi, inclusiv pe când ea era ministrul Tineretului şi Sportului. „Sunt în stare de șoc după anunțarea bugetelor federațiilor. Bugetul pe 2020, în anul olimpic, este mai mic decât bugetul pe 2019, normal că sunt dezamăgită de acest buget. Raportat la cum se obține o medalie olimpică, cei care se ocupă de aceste bugete probabil că nu știu, nu au trăit alături de un sportivi pentru patru ani să vadă cam ce nevoi are să poată pune mâna pe o medalie olimpică și au considerat că atât de ne trebuie. Mie mi-a luat o mare povară de pe umeri și anume asumarea de medalii. Atunci o să ne pregătim strategia, nimeni nu o să mai întrebe „Doamna Lipă, câte medalii aduceți de la Jocurile Olimpice?”, pentru că o să spun „Câte o vrea Domnul!””, a scris Elisabeta Lipă.

Mai mult, ea a mai precizat că „am ajuns la mâna Domnului. Deci nu o să-mi mai scoată nimeni ochii și nu o să-mi mai moară neuronii cu întrebarea asta. Este foarte bine să nu ai presiunea asta pe umeri. E strigător la cer, au considerat că atât îmi trebuie. E greu, performanța, în afara faptului că cere sacrificii, cere și foarte mulți bani, ca să poți să te lupți de la egal la egal cu cei care vor medalii olimpice. Și când alții investesc milioane, e clar că nu stă o federație de canotaj în două milioane buget. Eu mi-am dat seama că e ceva în neregulă după toată secretomania asta, a fost totul pe tăcute. Sunt profund dezamăgită. Nici măcar nu m-au chemat să-mi spună că atât îmi pot da. Că tot ne-au chemat la discuții. Asta a fost prima comunicare. Nu avem bani, mi se părea mult mai corect să ne spună asta”.

Dublu standard, dar şi ceva pentru familie

Afirmaţiile Elisabetei „Uţa” Lipă sunt aberante şi chiar mincioase, pentru simplul fapt că bugetul pentru acest an este dublu față de cel din 2016, când au avut loc Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Mai mult, este cunoscut faptul că, în anul jocurilor olimpice, finanţarea loturilor olimpice, inclusiv a celui de canotaj, este asigurată de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Şi ca urmare finanţării de către COSR a loturilor olimpice, MTS alocă un buget mai mic federaţiilor în anul olimpic, decât în anul anterior. Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de MTS către PUTEREA, în 2016, bugetul Federaţiei Române de Canotaj a fost de 4.940.000 de lei, iar în 2015, bugetul a fost de 5.275.000 de lei, adică mai mic cu 335.000 de lei în anul olimpic. Pentru 2020, Federaţiei Române de Canotaj i s-a alocat un buget de 10.000.000 de lei, iar anul trecut, bugetul a fost de 10.300.000 de lei, adică o reducere de 300.000 de lei. Mai mult, afirmaţiile Elisabetei Lipă sunt jenante dacă ţinem cont că, la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, din 2016, era ministru al Tineretului şi Sportului, dar şi vicepreşedinte COSR, fiind astfel părtaşă la cea mai slabă performanţă a sportului românesc din ultimii 50 de ani.

În schimb, Lipă a avut grijă ca, la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară, de la Londra şi Rio de Janeiro, să participe împreună cu familia, adică soțul şi fiul, pentru că da... putem!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-17Parerea ta...

BANII IN EXCES
19 Feb 2020

Putin impact din cauza ipocriziei. Romanul va fi in bezna la viitoarele campionate,nu mai are nici copiii care se joaca pe ulița satului.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine