2019-09-18 16:40

EXCLUSIV. Ministrul Ioan Deneş a recunoscut, oficial, că a impus ilegal trei membri în CA de la ROMSILVA

 |  15:44
EXCLUSIV. Ministrul Ioan Deneş a recunoscut, oficial, că a impus ilegal trei membri în CA de la ROMSILVA

PUTEREA a semnalat, recent, că ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș, a schimbat patru dintre cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie de la Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA, precizând, în scris, că unii dintre ei au fost shimbaţi pentru că se aflau “în situaţia de incompatibilitate”. Dar, in acelaşi timp, Deneş a impus în bordul administrativ al regiei, trei membrii care erau şi sunt incompatibili, adică ilegal.

“Este incompatibil candidatul care are calitate de angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva”

 

Prin Ordinul nr. 905 din 18.09.2018, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a impus patru noi membrii în Consiliul de Administraţiei de la Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA- Alina Loredana Bontea, de la Agenţia Română de Securitate nepoata fostului şef al SPP, generalul Dumitru (Mitică) Iliescu, Liviu Laza Mătiuţa, de la Ocolul Silvic Vaşcău-Bihor, Vasile Şandru Alboi - şef serviciu la Direcţia Silvică Bistriţa (judeţul de unde provine Ioan Deneş) şi Petru Dan Ştefan - șeful Ocolului Silvic Mălini-Suceava. Numai că, potrivit  OUG nr.109/2011- privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, trei dintre ei- Liviu Laza Mătiuţa, Vasile Şandru Alboi si Petru Dan Ştefan, sunt incompatibili. Si incompatibilitatea celor trei este demonstrată chiar de către documentele transmise către PUTEREA de Ministerul Apelor si Padurilor, mai exact de Raportul de control nr. 50494/CM/09.08.2018, întocmit de către Corpul de Control al ministrului Apelor şi Pădurilor privind activitatea directorului general de la aceea vreme, Ciprian Pahonțu, şi a celor sapte membri ai bordului administrativ. Astfel, potrivit acestui raport, „se află în situaţia de incompatibilitate, candidatul care are calitatea de proprietar, membru asociat sau de salariat al unei societăţi comerciale care desfăşoară activitate concurenţială sau care are relaţii contractuale cu Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva sau candidatul care are calitate de angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva”, Practic, în acest document se precizează, negru pe alb, că un membru al CA de la Romsilva se află într-o situaţie de incompatibilitate şi atunci când “are calitate de angajat al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva”, Ori cei trei noi membrii ai CA de la Romsilva - Liviu Laza Mătiuţa, Vasile Şandru Alboi si Petru Dan Ştefan, sunt angajatii Regiei Naţionale a Pădurilor, pe posturi de execuţie, intrucât direcţiile silvice şi ocoalele sunt unităţi fără personalitate juridică in subordinea regiei. Mai mult, Liviu Laza Mătiuţa a fost numit şi presedinte interimar al CA.

 

Deneş a jucat alba neagra cu OUG nr.109/2011

 

Ca atare, cei trei membri impuşi de Deneş trebuie să execute ce dispune Consiliul de Administrație, adică ceea ce dispun tot ei. Altfel zis, cei trei angajați ai RNP centrează și tot ei dau cu capul, ceea ce este ilegal. Practic, 30 de zile pe lună sunt angajații regiei și o zi, atunci când este ședința CA, devin șefi. De ce? Pentru că ministrul Ioan Deneş n-a respectat prevederile  OUG nr.109/2011 privind situația de incompatibilitate a celor trei membrii impuși chiar de el, adică același prevederi pe baza cărora au fost demiși acei membri menționați în raportul corpului său de control pe care chiar el și l-a însușit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray