2020-06-02 18:50

EXCLUSIV. Ministrul Ioan Deneș și directorul Gheorghe Mihăilescu joacă „alba-neagra” cu banii Romsilva

 |  17:07
EXCLUSIV. Ministrul Ioan Deneș și directorul Gheorghe Mihăilescu joacă „alba-neagra” cu banii Romsilva

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, demonstrează pe zi ce trece că este depășit de problemele din silvicultură, dar mai ales de modul cum se administrează Regia Națională a Pădurilor-Romsilva.

Într-un răspuns transmis către PUTEREA, Ioan Deneș se joacă de v-ați ascunselea cu administratorii de la Romsilva, impuși nelegal, adică fără respectarea prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, dar mai ales cu bonusurile financiare ale foștilor administratori.

Suprize, surprize cu... directorul Romsilva

Consiliul de Administrație al RNP, condus de fostul deputat PD, Liviu-Laza Matiuța, a aprobat, prin Hotărărea nr.18 din 27.06.2019, plata cuantumului sumei totale a componentei variabile aferente anului 2018 pentru fostul director al Romsilva, impus de tehnocrați, Ciprian Dragoș Pahonțu, dar și pentru foștii administratori numiți tot de guvernarea Cioloș. Ulterior, PUTEREA a solicitat ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în baza Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, să ne comunice care a fost cuantumul sumelor aprobate de CA de la RNP pentru a fi încasate de foștii administratorii și ex-directorul general Ciprian Pahonțu.  Numai că, surpriză! „În ședința Consiliului de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva din data de 27.06.2019, au fost analizate și aprobate propunerile privind parametrii pentru plata componentei variabile aferente anului 2018. Ulterior, aceste propuneri au fost înaintate autorității publice tutelare prin adresa nr.129/27.06.2019 inregistrată la Ministerul Apelor și Pădurilor sub nr.10605/27.06.2019, spre competentă soluționare”, ne-a comunicat Ministerul Apelor și Pădurilor. Mai mult, ministrul Ioan Deneș ne-a precizat că „până la data prezentei nu au fost acordate indemnizații reprezentând componenta variabilă pentru anul 2018 persoanelor care în anul 2018 au deținut calitatea de membru în Consiliului de Administrație, respectiv de director general al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva”. Însă, nu a făcut nicio referire la cunatumul sumei propuse a fi acordate atât fostului director general cât și a ex-administratoirlor și, potrivit inormațiilor noastre, este vorba de o sumă cu șase cifre, în euro. Ca atare, PUTEREA a solicitat președintelui CA de la RNP, Liviu Laza Matiuța, să precizeze care a fost cuantumul sumelor propuse și aprobate pentru plata componentei variabile aferente anului 2018, atât pentru Ciprian Pahonțu, cât și pentru foștii administratori. Dar, din nou, surpriză! Directorul general interimar al Romsilvei, Gheorghe Mihăilescu, a răspuns în numele presedintelului CA al RNP, Liviu-Laza Matiuța, propunând o discuție despre acea hotărâre a CA privind cuantumul sumelor propuse și aprobate pentru plata componentei variabile aferente anului 2018 pentru foștii administratori și ex-directorul general Ciprian Pahonțu. De când, potrivit OUG 109/2011, un director general interimar numit de către Consiliul de Administrație hotărăște să dea explicații despre o problemă care-l vizează direct pe președintele CA și fără să aibă măcar vreun mandat de formă din partea acestuia? De ce oare? Poate pentru că putem și pentru că respectarea legilor este doar un moft! 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine